:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. március 13. 14:40

Megjöttek a videóklipek a Spotify-ra

Elindult az új formátum bevezetése a streamingplatformon, de első körben csak 11 piacon láthatók a rövid videók.

Először tavaly nyáron reppentek fel a hírek, miszerint a podcastek után a hosszabb zenei videók felé fordulna a Spotify, amivel az Apple Music példáját követné. A streamingszolgáltatás most elindította a béta tesztelési időszakot, amely a prémium előfizetéssel rendelkezők számára kínál hozzáférést a zenei videókhoz mobiltelefonon, asztali számítógépen és tévén olyan előadók kiválasztott számához, mint Ed Sheeran és Ice Spice.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Egyelőre nem csak az elérhető videók katalógusa korlátozott, de a programban résztvevő országok is, mindössze 11 piacon: Brazíliában, Kolumbiában, Németországban, Indonéziában, Olaszországban, Kenyában, Hollandiában, Lengyelországban, Svédországban, a Fülöp-szigeteken és az Egyesült Királyságban élők láthatják megjelenni az új funkciót. A streamingszolgáltató egyelőre nem osztott meg információkat azzal kapcsolatban, hogy mikor teszi elérhetővé a többi országban a videóklipek lejátszását.

A hosszabb klipekkel való bővítéssel a Spotify erősebb pozícióba helyezhetné magát olyan versenytársaival szemben, mint a YouTube és a TikTok.  A konkurens Apple Music már most is hatalmas videós katalógust kínál az előfizetők számára, néhány éve pedig indított egy 24 órás videócsatornát is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 13:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.