:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 22. 14:46

A tavalyi Samsung készülékek is megkapják a legújabb MI-funkciókat

Jó hírt közölt a dél-koreai gyártó a Galaxy-széria 2023-as modelljeit birtokló felhasználók számára.

A Samsung Galaxy S24-be épített mesterségesintelligencia-funkciók március végén megérkeznek a Galaxy sorozat tavalyi modelljeire is, beleértve a foldable modelleket és táblagépeket – jelentette be a gyártó. Egész pontosan a Galaxy S23 készülékek, a Z Fold 5, a Z Flip 5 és a Tab S9 tulajdonosai élvezhetik az új képességeket a One UI 6.1 megjelenésével, de a cég közleménye azt sejteti, hogy később újabb eszközökre terjesztik ki a támogatást. A 2023-as készülékcsoport érintett tagjai a jövő hónapban kapják meg a szükséges szoftverfrissítést.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az újdonságok közé tartozik például az Élő fordítás funkció (valós idejű hang- és szövegfordítással), az üzeneteket lefordító Chat Assist, a hangnem finomítás, az élő társalgások során osztott képernyőn megjelenő fordítás, illetve különféle produktivitást segítő eszközök, például a Circle to Search (a képernyőn való bekarikázással zajló Google-keresés), a jegyzeteket összefoglaló és fordító Note Assist, a cikkek tartalmát összegző Browsing Assist. A képalapú szerkesztési funkciók sora a generatív képszerkesztéssel, fejlettebb algoritmusokkal történő videólassítással bővül.

Via Engadget.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 04:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.