Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 5. 11:44

Eltűnik a Samsung-tévékről a Google hangsegédje

Egyre több téren veszít funkcionalitásából a Google Assistant: hamarosan a Samsung okostévéiről is eltűnik a hangvezérlést kínáló szolgáltatás, az indoklás szerint a „Google irányelveinek változása miatt”.

A dél-koreai Samsung támogatási oldalán megjelent friss bejegyzés szerint március elsejétől minden eszközén megtűnik az Assistant támogatása, beleértve az összes 2022-es és 2021-es okostévé-modellt, a 2020-as 8K és 4K QLED tévéket, a 2020-as Crystal UHD TV-ket és a 2020-as Lifestyle tévéket.  

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A lépésnek már voltak előjelei: a 2023-ban kiadott újabb Samsung okostévék esetében többen is felfigyeltek arra, hogy az eszközök már alapból nem kapták meg a Google asszisztensének támogatását. A gyártó tanácsa szerint a tévét a SmartThings-en keresztül is lehet vezérelni, ezután a Bixby vagy az Amazon Alexa marad használható alternatívaként.

A Google Assistant körül egyébként is sok változás várható a jövőben, eddig ismert formájában akár meg is szűnhet. Az app forráskódjában több jel utal arra, hogy a generatív MI-képességek beépülése után új nevet kaphat a szolgáltatás, a korábbi „Assistant with Bard” mellett az is szóba jöhet, hogy a Google MI-modellje, a „Gemini” tag kerülhet bele a virtuális asszisztens új nevébe.

Ugyan a Samsung a szolgáltatás irányelveinek változásával indokolta a döntést, a Google Assistant más márkák eszközein továbbra is használható marad. Az LG 2018 óta használja a hangasszisztenst, és idén januárban sikerült kiterjeszteni az együttműködést, a Chromecast támogatás is megérkezik a dél-koreai gyártó tévéire.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról