:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. november 2. 14:29

Európában is drágul a YouTube Premium

Egyelőre csak pár országot érint az áremelkedés, de a fokozatos intézkedés lassan minket is elérhet.

A Google júliusban jelentette be, hogy az amerikai piacon megemeli a a reklámmentességet és egyéb előnyöket kínáló YouTube Premium előfizetés árát, így sejthető volt, hogy idővel más országokba is begyűrűzik az áremelés. A keresőóriás friss tájékoztatása szerint Európában, az ázsiai-csendes-óceáni térségben és Dél-Amerikában is többet kell hamarosan fizetni a felhasználóknak, egészen pontosan november elsejétől lehet az új díjszabás szerint élvezni a csomag előnyeit Argentínában, Ausztráliában, Ausztriában, Chilében, Németországban, Lengyelországban és Törökországban. Az áremelés fokozatosan történik, és természetesen az aktuális számlázi ciklus lejártával lép érvénybe az új díj.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Nem kizárt, hogy nemsokára a magyar felhasználóknak is magasabb összeggel kell számolniuk havonta, bár erre vonatkozóan még nincsenek hivatalos információk. Hazánkban jelenleg 1790 forintba kerül a sima egyéni havi előfizetés, a családi csomag pedig 2690 forintért érhető el. A YouTube Premium előfizetés nyár óta a korábbi 11,99 dollár helyett már 13,99 dollárba kerül havonta az USA-ban, ami nagyjából 17%-os drágulást jelent, az éves csomag esetében pedig a korábbi 119,99 dollár helyett már 139,99 dollár az árazás.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 05:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.