Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. május 16. 14:29

Ez lehet az Apple kevertvalóság-headsetét hajtó rendszer neve

Egy védjegy arról árulkodik, hogy nem "realityOS" lesz a csúcstechnológiás headsetet hajtó szoftver neve.

A jelek szerint „xrOS” néven mutatkozhat be az Apple régóta pletykált kevertvalóság-headsetét hajtó szoftver, amit júniusban jelenthet be a cupertinói cég. Ugyan az elnevezést hivatalosan csak a WWDC fejlesztői konferencián erősítheti meg a vállalat a bemutató nagy napján, az Új-Zélandi Szellemi Tulajdon Hivatala által bejegyzett szóvédjegy is hitelt ad az „xrOS"-sel kapcsolatos találgatásoknak.

A közelgő operációs rendszerről korábban realityOS vagy rOS néven lehetett olvasni a sajtóban, az xrOS kifejezés először tavaly decemberben merült fel lehetőségként a Bloomberg jól értesült újságírója, Mark Gurman által.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az új operációs rendszer az Apple jövőbeli MR- és VR termékeinek hajtómotorja lesz, elsőként a Reality Pro vagy Reality One néven említett MR-headseté, ami a korábbi szivárgások alapján meglehetősen drága lesz, több mint 10 kamerával szerelik fel, belül pedig az Apple M2 chipje dolgozik majd. Magáról az operációs rendszerről egyelőre pedig keveset tudni, vélhetően a június ötödikén elrajtoló WWDC-n derül fény a rég várt részletekre.

 a címlapról