:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. május 16. 14:29

Ez lehet az Apple kevertvalóság-headsetét hajtó rendszer neve

Egy védjegy arról árulkodik, hogy nem "realityOS" lesz a csúcstechnológiás headsetet hajtó szoftver neve.

A jelek szerint „xrOS” néven mutatkozhat be az Apple régóta pletykált kevertvalóság-headsetét hajtó szoftver, amit júniusban jelenthet be a cupertinói cég. Ugyan az elnevezést hivatalosan csak a WWDC fejlesztői konferencián erősítheti meg a vállalat a bemutató nagy napján, az Új-Zélandi Szellemi Tulajdon Hivatala által bejegyzett szóvédjegy is hitelt ad az „xrOS"-sel kapcsolatos találgatásoknak.

A közelgő operációs rendszerről korábban realityOS vagy rOS néven lehetett olvasni a sajtóban, az xrOS kifejezés először tavaly decemberben merült fel lehetőségként a Bloomberg jól értesült újságírója, Mark Gurman által.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az új operációs rendszer az Apple jövőbeli MR- és VR termékeinek hajtómotorja lesz, elsőként a Reality Pro vagy Reality One néven említett MR-headseté, ami a korábbi szivárgások alapján meglehetősen drága lesz, több mint 10 kamerával szerelik fel, belül pedig az Apple M2 chipje dolgozik majd. Magáról az operációs rendszerről egyelőre pedig keveset tudni, vélhetően a június ötödikén elrajtoló WWDC-n derül fény a rég várt részletekre.

 



Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 20:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.