Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. május 4. 13:55

A Google is bevezeti a kék pipát

A küldő fél személyazonosságának hitelességét jelző kék pipát kezd el bevezetni a Google a Gmailben.

A Google 2021-ben vezette be az új BIMI (Brand Indicators for Message Identification) szabvány támogatását minden Gmail-felhasználó számára, hogy könnyebben megállapítható legyen az e-mailek hitelessége. A szabvány segítségével az emailek autentikációjára DMARC-ot használó vállalatok saját, céges logóikat tüntethették fel a Gmail-fiókjaik avatarképeinél (persze miután a logót kérvényező fél hitelességét a Google is ellenőrizte).

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A megoldással a cégek az üzenetváltások során jobb vizibilitást kaphatak, ráadásul mindezt biztonságosabb működés mellett. A DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance) email azonosítási protokollal hatékonyan védhetők ki az e-mail spoofing támadások, az egyes domének számára továbbá egy sor ismert csalási módszer és phishing támadás ellen is védelmet nyújt.

A keresőóriás most tovább terjeszti biztonsági intézkedéseit, és a korábbi BIMI-rendszeren alapulva egy kék pipát kezd el megjeleníteni a feladók hitelességének jelzésére: ha a küldő e-mail címe mellett látjuk, azt jelenti, hogy egy megbízható szereplőről van szó. Egyelőre azonban nem mindenki számára érhető el, csak azon szervezeteknél jelenik meg, amik elfogadták a BIMI biztonsági előírásait korábban az egyedi avatarok megjelenítéséhez. Az új, kék pipa a szervezet nevétől jobbra jelenik meg, így a címzetteknek még egyszerűbb a megszemélyesítők és a valódi fiókok megkülönböztetése. 

google_hitelesitett

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról