:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. április 4. 11:11

Visszavonta a Google a Drive kaotikus korlátozását

Volt, aki így valójában nem tudta kihasználni a pénzért vásárolt tárhelyet.

Már vissza is vonta a Google azt a Drive-ban bevezetett módosítást, amit valójában sosem jelentett be hivatalosan, és kisebb kommunikációs káoszt idézett elő. A keresőcég egy márciusi frissítéssel legfeljebb 5 millióra korlátozta a Drive-ban létrehozható és menthető fájlok számát, ami érvényes szabály lett az extra tárhelyért fizető felhasználókra is. A korlát csak a Drive-ban létrehozott fájlok számára vonatkozott, nem a Drive-on megosztott fájlok összességére.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A szolgáltatás hivatalos Twitter-csatornáján közzétett tájékoztatás szerint a cég a limitet a „rendszer stabilitásának megőrzése és a teljesítmény optimalizálása” érdekében vezette be, bár a rövid időtartamú élesítés alatt is csak kis számban érintette a változás a felhasználókat, őket viszont egyes esetekben kellemetlenül.

Ugyan az ötmilliós szám abszurdnak tűnhet, az érintettek egy része a Redditen jelezte, hogy a megengedett fájlmennyiség túllépéséről szóló értesítést kapott, miszerint az újabb fájlok létrehozása előtt törölnie kellett volna már meglévő fájljaiból. Egy panaszkodó előfizető hétmillió fájllal rendelkezett, amelyek együttesen nem foglaltak el 2 GB-t tárhelyet sem (ez még a Drive ingyenes korlátján is belül marad), így lényegében nem használhatta ki a szolgáltatást, amiért fizetett.

A Google a visszajelzések hatására visszavonta a limitet, és azt mondta, hogy vizsgálni fog más alternatív megoldásokat, illetve a jövőben hatékonyabban tervezi kommunikálni a várható változásokat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 06:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.