Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. november 28. 13:49

Új funkciókkal közelít a ProtonMail a Gmailhez

Érkezik többek közt az e-mailek ütemezésének lehetősége és az automatikus kategorizálás.

A fokozott (személyes és) adatbiztonságra törekvő felhasználók egyik kedvenc e-mail platformjává vált ProtonMail május végén alakította át portfólióját. A svájci vállalat Protonra változtatta a nevét, ezzel jelezve, hogy a szolgáltatás túllépett a titkosított e-maileken. Ugyan a cég az elmúlt évek során a felhőalapú adattárolás és a VPN-szolgáltatás felé is lépni kezdett, a főtermék továbbra is a biztonságos levelező, ami most egy frissítési körrel újabb funkciókkal bővül.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam? Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

A Google ellenfeleként pozicionált Proton a következő hónapok során további fejlesztéseket kap, egy sor új funkcióval közelít a Gmail felé. A keresőcég népszerű levelezőszolgáltatásának számos előnyét építi be, többek közt az e-mailek kategorizálására szolgáló rendszert, ami automatikusan csoportosítja a bejövő leveleket, ezen felül lehetővé válik az e-mailek ütemezése, azaz a későbbi, tetszőleges időpontban történő automatikus levélküldés. Érkezik az emlékeztetők beállításának lehetősége a későbbi válaszok írásához is. Az adatvédelmi fókuszt erősíti az e-mailek nyomonkövetésének blokkolása, így a cégek és rosszindulatú felek nem tudnak információt gyűjteni arról, hogy adott e-mailt megnyitott-e a címzett.

A Proton a következő hetek során naptárszolgáltatását natívan elérhetővé teszi iPhone-on is alkalmazás formájában, közel egy évvel az androidos verzió megjelenése után. A cég egyben szorosabban integrálja meglévő termékeibe a Proton Drive felhőszolgáltatást, a ProtonMail 25MB-ot meghaladó e-mailes csatolmányai például automatikusan a Drive-ra töltődnek fel, ahol a felhasználó egy biztonságos linken keresztül érhet el a tartalmat, a Google már 2013 óta működik hasonlóképp a saját Drive-jával.

Pontos megjelenési ütemtervet nem közölt a fejlesztő, csak annyit tudni, hogy „a következő hónapokban” válik elérhetővé a ProtonMail e-mailes ütemezési lehetősége és követési blokkolója, az iPhone Calendar alkalmazással együtt, a többi újdonságra valamikor 2023-ban lehet számítani.

a címlapról