:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. november 28. 13:49

Új funkciókkal közelít a ProtonMail a Gmailhez

Érkezik többek közt az e-mailek ütemezésének lehetősége és az automatikus kategorizálás.

A fokozott (személyes és) adatbiztonságra törekvő felhasználók egyik kedvenc e-mail platformjává vált ProtonMail május végén alakította át portfólióját. A svájci vállalat Protonra változtatta a nevét, ezzel jelezve, hogy a szolgáltatás túllépett a titkosított e-maileken. Ugyan a cég az elmúlt évek során a felhőalapú adattárolás és a VPN-szolgáltatás felé is lépni kezdett, a főtermék továbbra is a biztonságos levelező, ami most egy frissítési körrel újabb funkciókkal bővül.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Google ellenfeleként pozicionált Proton a következő hónapok során további fejlesztéseket kap, egy sor új funkcióval közelít a Gmail felé. A keresőcég népszerű levelezőszolgáltatásának számos előnyét építi be, többek közt az e-mailek kategorizálására szolgáló rendszert, ami automatikusan csoportosítja a bejövő leveleket, ezen felül lehetővé válik az e-mailek ütemezése, azaz a későbbi, tetszőleges időpontban történő automatikus levélküldés. Érkezik az emlékeztetők beállításának lehetősége a későbbi válaszok írásához is. Az adatvédelmi fókuszt erősíti az e-mailek nyomonkövetésének blokkolása, így a cégek és rosszindulatú felek nem tudnak információt gyűjteni arról, hogy adott e-mailt megnyitott-e a címzett.

A Proton a következő hetek során naptárszolgáltatását natívan elérhetővé teszi iPhone-on is alkalmazás formájában, közel egy évvel az androidos verzió megjelenése után. A cég egyben szorosabban integrálja meglévő termékeibe a Proton Drive felhőszolgáltatást, a ProtonMail 25MB-ot meghaladó e-mailes csatolmányai például automatikusan a Drive-ra töltődnek fel, ahol a felhasználó egy biztonságos linken keresztül érhet el a tartalmat, a Google már 2013 óta működik hasonlóképp a saját Drive-jával.

Pontos megjelenési ütemtervet nem közölt a fejlesztő, csak annyit tudni, hogy „a következő hónapokban” válik elérhetővé a ProtonMail e-mailes ütemezési lehetősége és követési blokkolója, az iPhone Calendar alkalmazással együtt, a többi újdonságra valamikor 2023-ban lehet számítani.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.