:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. október 27. 13:43

Előbb-utóbb az Xbox-termékek is drágábbak lesznek

A Sony után a Microsoftnál is emelkedhet a konzolrezsi.

Az Xbox-vezér Phil Spencer nemrég arról számolt be, hogy az Xbox Game Pass annak ellenére is nyereséges szolgáltatás a Microsoft istállójában, hogy az utóbbi időszakban visszaesett a növekedés. Spencer nemrég a The Wall Street Journal eseményén beszélt arról, hogy az előfizetéses szolgáltatás 15 százaléknál többet jó eséllyel nem fog kihasítani az Xbox-termékek bevételeiből. PC platformon „elképesztő” a növekedés továbbra is az előfizetői számot tekintve, míg konzolon egyre kevesebb a friss előfizető, amit az Xbox-vezér azzal magyaráz, hogy elértek egy platót a konzolosok közt.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A konkurens Sony nemrég bejelentette, hogy számos régióban, köztük az Egyesült Királyságban, Japánban, Kínában, Ausztráliában, Mexikóban, Kanadában, valamint Európában is emelkedik a PlayStation 5 konzolok ára. Európában 10 százalékos, az Egyesült Királyságban 6 százalékos drágulásra lehet számítani, de az Egyesült Államokban élő játékosokat nem érinti az intézkedés a cég bejelentése alapján.

Bár a Microsoft eddig nem lépett hasonlót, Spencer fogalmazása szerint a márka „nem lesz örökké immunis”, és fogalmazása szerint közeleg egy áramelés. Ugyan eddig nem emelték meg a konzolok és előfizetések árát, de a jövőben egy ponton ez elkerülhetetlenné válik, az ünnepi szezonban viszont még szeretnék megtartani a jelenlegi árakat mind a konzolok, mind a játékok terén, így 2022 hátralévő részében ettől még nem kell tartani.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 12:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.