Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. október 27. 13:43

Előbb-utóbb az Xbox-termékek is drágábbak lesznek

A Sony után a Microsoftnál is emelkedhet a konzolrezsi.

Az Xbox-vezér Phil Spencer nemrég arról számolt be, hogy az Xbox Game Pass annak ellenére is nyereséges szolgáltatás a Microsoft istállójában, hogy az utóbbi időszakban visszaesett a növekedés. Spencer nemrég a The Wall Street Journal eseményén beszélt arról, hogy az előfizetéses szolgáltatás 15 százaléknál többet jó eséllyel nem fog kihasítani az Xbox-termékek bevételeiből. PC platformon „elképesztő” a növekedés továbbra is az előfizetői számot tekintve, míg konzolon egyre kevesebb a friss előfizető, amit az Xbox-vezér azzal magyaráz, hogy elértek egy platót a konzolosok közt.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A konkurens Sony nemrég bejelentette, hogy számos régióban, köztük az Egyesült Királyságban, Japánban, Kínában, Ausztráliában, Mexikóban, Kanadában, valamint Európában is emelkedik a PlayStation 5 konzolok ára. Európában 10 százalékos, az Egyesült Királyságban 6 százalékos drágulásra lehet számítani, de az Egyesült Államokban élő játékosokat nem érinti az intézkedés a cég bejelentése alapján.

Bár a Microsoft eddig nem lépett hasonlót, Spencer fogalmazása szerint a márka „nem lesz örökké immunis”, és fogalmazása szerint közeleg egy áramelés. Ugyan eddig nem emelték meg a konzolok és előfizetések árát, de a jövőben egy ponton ez elkerülhetetlenné válik, az ünnepi szezonban viszont még szeretnék megtartani a jelenlegi árakat mind a konzolok, mind a játékok terén, így 2022 hátralévő részében ettől még nem kell tartani.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.