Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. október 10. 09:46

Még a hullámvasúton is segítséget hív az új iPhone ütközésérzékelője

Legalább hatszor riasztották már a segélyszolgálatokat egy vidámparkból, mert a látogatók zsebében lévő iPhone balesetként érzékelte a hullámvasút kanyarait.

Az iPhone 14 szériával a korábbinál nagyobb hangsúlyt kap a fizikai biztonság, szeptember elején bemutatkozott az ütközésérzékeléssel aktivált vészhelyzeti segélyhívó, a Crash Detection (Ütközésészlélés),  ami érzékeli a szedánokat, furgonokat, SUV-ket, platós kisteherautókat és más személygépkocsikat érő súlyos autóbaleseteket – például a frontális ütközést, oldalirányú ütközést, hátulról történő ütközést és borulást. Ez többek közt a gyorsulásmérő, a GPS, a barométer, a mikrofon, a giroszkóp és mozgásérzékelős algoritmusok együttműködése lévén válik lehetségessé. (A fejlesztés a legújább modellek mellett az Apple Watch 8, második generációs Watch SE és Watch Ultra okosórákon érhető el). Egy incidens esetén a Crash Detection funkció azonnal működésbe lép, és amennyiben rövid időn belül a felhasználó nem ad visszajelzést, tárcsázza a segélyszolgálatokat. 

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Úgy tűnik, a fejlesztés a hullámvasutakon is működik, nem csak a négykerekű járművekben: a The Wall Street Journal cikke szerint a funkció megjelenése óta több alkalommal is téves riasztás miatt kellett kivonulniuk a segélyszolgálatoknak a vidámparkokba, miután a hullámvasúton ülő felhasználók zsebében lévő iPhone-okat összezavarták az erősebb kanyarok és fékezések, és azokat vészhelyzetként értékelte az ütközésfigyelő fejlesztés.

Az egyik iPhone 14 akkor tárcsázta a 911-et, amikor tulajdonosa a cincinnati King Island vidámpark egyik hullámvasútjához volt szíjazva, a mobil által készített automatikus hangfelvétel pedig lejátszotta a háttérben hallható sikolyokat is a hatóságiaknak. A King Island-i vidámparkhoz az iPhone 14 megjelenése óta legalább hat alkalommal masíroztak ki a segélyszolgálatok a lapnak nyilatkozók szerint.

03:00
 

Roller Coaster Triggers iPhone 14 Crash Detection and Calls 911

Még több videó

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.