:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 9. 14:36

Quake-et rakott egy fejlesztő az Apple Watch 5-re

Persze a művelet némi hozzáértést igényel.

A Prince of Persia után a klasszikus Quake 1-et is felimádkozta egy fejlesztő az Apple Watch 5 okosórájára, amit meglehetősen összetett portolási folyamat előzött meg, de jól mutatja annak abszurditását, hogy a mai viselhető eszközök még izmosabbak is, mint régen az otthoni számítógépeink. Ahogy a Tomas “MyOwnClone” Vymazal által közzétett YouTube videó mutatja, a játékot giroszkóp, érintőkijelző és a digitális korona segítségével lehet vezérelni, ami persze hosszútávon nem a legkényelmesebb, de legalább ez is lehetséges (és mondjuk a nemrég bemutatott még nagyobb kijelzős Apple Watch Ultran látványosabb is lehet).

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A programot természetesen nem csak úgy az Apple App Store-on szerezte be. Aki kedvet kap a példa követéséhez, annak a macOS alatt használható Xcode programot kell tudnia használni, majd letölteni ezt a forráskódot a GitHubról, ami a játék assetjeit szerzői jogvédelem miatt nem tartalmazza (ezek utánajárással beszerezhetők). Ezek segítségével a játék elkészíthető Xcode-ban, majd a WatchKit szimulátoron keresztül tesztelhető. Az elkészült műben természetesen vannak bugok is, de a fejlesztő mellékelt egy dokumentumot a már felfedezett problémákról. 

02:09
 

Quake 1 port to Apple Watch

Még több videó

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.