:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 8. 11:20

Magasabb fokozatba kapcsol az Apple a Watch Ultra-val

Az Apple Watch Ultra közhellyel élve új fejezetet nyit a cupertinóiak okosórás törekvéseiben, hiszen míg a Watch eddig egy általánosabb használati célokra fejlesztett óraként szerepelt a cég termékkínálatában, addig az Ultra kifejezetten fitneszeszköz, ami a Garmin és a Polar gyártók óráinak versenytársaként pozicionálható. Emellett bemutatkozott a sima Watch széria nyolcadik generációja és egy frissített Watch SE is, amik már kevésbé izgalmasak.

Az új iPhone-széria megmutatása előtt az Apple közel fél órát szentelt okosóráinak idei őszi eseményén, ahol több mint egy évnyi pletykálás után a show sztárjaként bemutatkozott az Apple Watch Ultra, egy kifejezetten robosztus prémium okosóra, ami az idei iPhone-felhozatalhoz hasonlóan szintén jelzi, hogy a cég a jövedelmezőbbnek tűnő prémium szegmensre erősít rá a nehezített gazdasági terepen.

A titánból készült, MIL-STD 810-es, 49 mm-es tokozással ellátott Ultra modell azon túl, hogy méretesebb, az eddigi legfényesebb, 2000 nites kijelzőt kapta. Oldalra új gombvédő került, átgondoltabb a digitális koronája is. A friss fejlesztésként mutatott narancssárga Action gombot viselője testreszabhatja a különböző aktivitásokhoz, legyen szó edzésről, vagy csak iránytűs navigációról. A kialakítással kapcsolatban a cég kiemelte, hogy a gombok és koronák használata kesztyűben sem okoz nehézséget, amit főleg a kültéren sportolók díjazhatnak. A hangminőség javításáért és a környezeti zajok, például az erős szél csökkentéséért három beépített mikrofon felel.

apple_watch_óra

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Üzemidőben 36 órát bír egy töltéssel, ami 60 órára tornázható fel energiatakarékos beállítással, miközben nem kell lemondani a pulzusszám-mérésről és a GPS-ről sem. Az Apple itt kiemelte, hogy az aksi szívóssága így elegendő lehet egy triatlon teljesítéséhez, emellett az Ultra megkapta a Garmin és a Coro fitneszeszközeit jellemző többsávos GPS-t L5 frekvenciával, ami nagyvárosi maratonok közben is pontos helyet és útvonalat tud majd jelezni.

Megbújik benne egy 86 decibeles sziréna is, ami nagy sipákolással jelzi viselője tartózkodási helyét másoknak, ha esetleg valami baj történne. A vízisportok művelői WR 100-as vízállóságot kapnak, amihez társul EN 13319 minősítés kifejezetten az akár 40 méterre merülő búvároknak, így hivatalosan akár búvárfelszerelésnek tekinthető az Apple órája, de ideális szörf és wakeboard sportokhoz is. A szeptember 23-tól kapható óra 419 900 forintos áron rendelhető elő, hazánkban egyedül a Telekom fogja támogatni hálózati funkcióit.

Az Apple Watch Series 8 külsőre nem sokat változott az elődhöz képest, új számlapok mellett megjelent egy nőknek szóló bőrhőmérséklet-mérő, ami a ciklusfigyelést teszi egyszerűbbé. A számításokhoz adatokat szolgáltató két hőmérsékletszenzor közül az egyik a csuklót méri, a másik a kijelző alatt fekszik, az adatok természetesen titkosítva maradnak, csak ha kifejezetten nem kéri a felhasználó azok megosztását az orvosával.

period

Újítás még az ütközés- és balesetérzékelés, ami automatikusan riasztja az illetékes hatóságokat. Gyorsulásmérő terén négyszer gyorsabb és pontosabb teljesítmény említett a cég. Üzemidőben "egész napot" ígér, ami energiatakarékos módban 36 óra is lehet. Az alumíniumtokozású négy, míg a rozsdamentes tokozással érkező változat három színben lesz választható, hazánkban 209 990 forintos (41mm), illetve 224 990 forintos (45mm) áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.