:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. április 25. 11:28

Újabb két gyárát állította le az Apple tajvani beszállítója

Továbbra sem egyszerű az élet Kínában a koronavírus-járvány miatt, újabb üzemek állnak le. A Foxconn két kunshani létesítményének kiesése szerencsére nem érinti különösebben az iPhone-termelést.

A Kínában életbe léptetett járványkezelési intézkedések eredményeként továbbra is akadozik a termelés az Apple tajvani beszállítója, a Foxconn Technology Group egyes üzemeiben. A gyártó alá tartozó Foxconn Interconnect Technology Limited (FIT) két kunshani egységét is bezárta múlt hét szerdán, amíg a hatóságok nem adnak engedélyt a további működésre - jelentette be hétfőn a vállalat. A FIT honlapja szerint vezeték nélküli technológiákra és IoT-termékekre szakosodott cégek számára készít komponenseket. A Foxconn fő kampuszában továbbra is zajlik a munka.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Egy belsős forrás szerint a legyártott iPhone-ok mennyiségét nem érinti különösebben ez a lépés, mivel időben sikerült átirányítani a termelés nagy részét más üzemekbe. A Foxconn közleményében azt írja: a gyár fő termékei a tengerentúli szállítmányozási raktárban találhatók, így továbbra is elegendő a készletek szintje, a vállalat üzleti tevékenységére gyakorolt ​​hatás korlátozott.

Kína márciusban kezdett el szigorú korlátozásokat bevezetni Sanghajban, a Foxconn sencseni kampuszának ideiglenes márciusi lezárása után több Apple-partnernek kellett leállítania termelését Sanghaj környékén. Április másodikán lépett érvénybe Sanghaj és agglomerációjának kijárási tilalma, mely kifejezetten megtiltja a termelés folytatását az egyik legnagyobb ázsiai kikötővárosban és környékén. Habár április 12-én kerületekre vonatkozó járványvédelmi intézkedések léptek érvénybe, a főbb ipari körzetek továbbra is fertőzött területnek számítanak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.