Szerző: HWSW

2022. április 13. 14:00

Bíróságon folytatódik az Elon-Twitter saga

A Tesla vezérigazgatójának 9,2 százalékos részesedése még többe kerülhet, ha az amerikai tőzsdefelügyelet jogerős bizonyítékot talál az akvizíciós csalásra.

Az amerikai szövetségi törvények kimondják, hogy amennyiben 5 százalékkal megegyező vagy nagyobb részesedést szerez egy befektető egy amerikai tőzsdén jegyzett vállalatban, azt az akvizíciótól számított 10 napon belül jelezni kell az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottságnak (SEC). A hírek szerint Elon Musknak ez három hétbe telt.

A dél-afrikai tech-populista a bejegyzést és tőzsdei észlelést késleltetve körülbelül 140 millió dolláros (~52 milliárd forint) profitra tett szert, mivel elkerülte a részvényérték (általa végrehajtott befektetés okozta) emelkedését, tehát a piaci értéknél jelentősen alacsonyabb áron szerezte a legnagyobb “egyéni” tulajdonrészt a Twitterben.

musk_twitter_sec

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az ügy Marc Bain Rasella Twitter-részvényes által került a Tőzsdefelügyelet és a nyilvánosság szeme elé. A jogirat szerint Musk januárban kezdett Twitter-részvényeket vásárolni, és március 14-én átlépte az ötszázalékos tulajdonrészt, azonban csak a 9,1 százalékos tulajdonrészt eredményező vásárlását követően adta be a nyilatkozatot.

Rasella a bejelentés előtt értékesített részvényeket, így Musk diszkontja neki nagyon sokba került - a “mesterségesen deflált részvényértéknek” (39,23 dollár) köszönhetően nagyságrendileg 20-30% profittól esett el.

Az ügy további fejleményei még homályosak, de a Tőzsdefelügyelet nyilatkozata szerint “precedenst szeretnének teremteni az eljárással”.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról