Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. április 7. 11:05

Távolodna az OPPO mások lapkáitól

Jövőre mutatkozhat be a kínai cég saját lapkakészlete, amiről egyelőre még nem sokat tudni.

Belsős források szerint a kínai okostelefongyártó OPPO házon belül fejleszt magának mobilos chipsetet, ami a jövőbeni modelljeit hajtja majd - számolt be róla az XDADevelopers. A kínai IT Home szaklap jelentése alapján az OPPO integrált áramköröket tervező leányvállalata, a Shanghai Zheku aktívan dolgozik egy alkalmazásprocesszoron, aminek 2023-ban kezdődik meg a tömeggyártása.

Az eddigi információk szerint a chipseteket a tajvani bérgyártó TSMC gyártja le 6nm-es gyártástechnológiával. Az alkalmazásprocesszor mellett a cég egy rendszerchipet is bejelenthet 2024-ben, ami pedig 4nm-es eljárással készül majd.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Ennél több egyelőre nem derült ki, így azt sem tudni, hogy felső- vagy középkategóriás készülékekbe szánják a lapkakészleteket. Ha az információk hitelesek, ezzel az ambiciózus lépéssel az OPPO csökkentheti kitettségét a Qualcommnak és a MediaTeknek, és felzárkózhat ilyen téren a Huawei és a Xiaomi mellé.

Az értesülések egybevágnak azzal a korábbi hírrel, hogy az OPPO több AI-szakértőt és chipfejlesztőt is igazolt a Qualcommtól, Huawei-től és MediaTektől. A függetlenedésre való törekvés része a tavaly bejelentett MariSilicon X képalkotó/NPU chip is, ami azóta az OPPO Find X5-ben debütált, és a tesztek szerint sikerül vele jelentősen javítani a rossz fényviszonyok közt készült felvételek minőségén.

Az OPPO egyelőre nem erősítette meg a híreszteléseket.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról