Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. április 7. 11:05

Távolodna az OPPO mások lapkáitól

Jövőre mutatkozhat be a kínai cég saját lapkakészlete, amiről egyelőre még nem sokat tudni.

Belsős források szerint a kínai okostelefongyártó OPPO házon belül fejleszt magának mobilos chipsetet, ami a jövőbeni modelljeit hajtja majd - számolt be róla az XDADevelopers. A kínai IT Home szaklap jelentése alapján az OPPO integrált áramköröket tervező leányvállalata, a Shanghai Zheku aktívan dolgozik egy alkalmazásprocesszoron, aminek 2023-ban kezdődik meg a tömeggyártása.

Az eddigi információk szerint a chipseteket a tajvani bérgyártó TSMC gyártja le 6nm-es gyártástechnológiával. Az alkalmazásprocesszor mellett a cég egy rendszerchipet is bejelenthet 2024-ben, ami pedig 4nm-es eljárással készül majd.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Ennél több egyelőre nem derült ki, így azt sem tudni, hogy felső- vagy középkategóriás készülékekbe szánják a lapkakészleteket. Ha az információk hitelesek, ezzel az ambiciózus lépéssel az OPPO csökkentheti kitettségét a Qualcommnak és a MediaTeknek, és felzárkózhat ilyen téren a Huawei és a Xiaomi mellé.

Az értesülések egybevágnak azzal a korábbi hírrel, hogy az OPPO több AI-szakértőt és chipfejlesztőt is igazolt a Qualcommtól, Huawei-től és MediaTektől. A függetlenedésre való törekvés része a tavaly bejelentett MariSilicon X képalkotó/NPU chip is, ami azóta az OPPO Find X5-ben debütált, és a tesztek szerint sikerül vele jelentősen javítani a rossz fényviszonyok közt készült felvételek minőségén.

Az OPPO egyelőre nem erősítette meg a híreszteléseket.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról