:

Szerző: Koi Tamás

2021. december 16. 12:52

A Twitchet is megszorongathatja a TikTok

A Twitch, a YouTube Gaming és a Facebook Gaming territóriumára is szemet vetett a TikTok, mely javában teszteli új, játékstreamingre használható szolgáltatását.

Jelentős növekedési potenciált lát a TikTok az élőzésben, amit mi sem jelez jobban, mint hogy a cég most azt fontolgatja, túllép azon, hogy a felhasználók kizárólag mobiljukon keresztül közvetíthessenek élőben tartalmat. A közösségi szolgáltatás felhasználók egy szűk csoportjánál teszteli a TikTok Live Studio-t, mely többek közt élő játékközvetítésekre is alkalmas lehet.

 

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A szolgáltató ezzel gyakorlatilag a Twitch, YouTube Gaming és Facebook Gaming által uralt területre vetheti ki a hálóját, noha a Live Studio bevezetése kapcsán állítólag még nem született meg a végleges döntés. A kiszivárgott képek és információk alapján egyelőre erősen bétafázisban lévő platform segítségével a játékokon kívül számos más forráskép is továbbítható a követőknek.

A Live Studio bevezetésével - amennyiben a szolgáltatás piacra kerül - a TikTok eddigi szinte kizárólagos mobilfókusza átalakulhat, fokozatosan bevonva a felhasználói körbe azokat a tartalomszállítókat és felhasználókat, akik számára a mobilos felület korlátozó tényezőnek számít.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.