Szerző: Koi Tamás

2021. december 6. 14:00

Jön a költségmegosztás funkció a Messengerre

Új fizetési funkció élesedik a héten a Meta legnépesebb felhasználói bázissal rendelkező üzenetküldő alkalmazásában, a Messengerben.

A közös baráti vagy céges vacsik, mozizás finanszírozásakor, netán a lakhatási és egyéb költségek megosztásakor mindig jól jön egy olyan, egyszerűen használható fizetési platform, mellyel egy-egy szolgáltatást közösen igénybe vevők feloszthatják egymás közt a felmerülő költségeket. A Facebook anyacége ezen a héten élesíti a Messenger kommunikációs platformba a Split Payments nevű funkciót, mely a fenti célt egyszerű és kézenfekvő módon szolgálja.

messenger-split-payment

Az egyelőre csak az amerikai felhasználók számára elérhető funkció lényege, hogy az egy Messenger csoportban lévő felhasználók fizetési kéréseket küldhetnek egymásnak, illetve nyomon követhetik, hogy a csoporttagok kifizették-e a tartozásukat, illetve ha igen, mikor. A rendszer alapjául a Meta évekkel ezelőtt bevezetett, tavaly óta már Magyarországon is elérhető Facebook Pay platformja szolgál, mellyel eddig jellemzően különböző, a Facebookon belüli vásárlási tranzakciókat lehetett bonyolítani.

a címlapról