Szerző: Koi Tamás

2021. december 6. 14:00

Jön a költségmegosztás funkció a Messengerre

Új fizetési funkció élesedik a héten a Meta legnépesebb felhasználói bázissal rendelkező üzenetküldő alkalmazásában, a Messengerben.

A közös baráti vagy céges vacsik, mozizás finanszírozásakor, netán a lakhatási és egyéb költségek megosztásakor mindig jól jön egy olyan, egyszerűen használható fizetési platform, mellyel egy-egy szolgáltatást közösen igénybe vevők feloszthatják egymás közt a felmerülő költségeket. A Facebook anyacége ezen a héten élesíti a Messenger kommunikációs platformba a Split Payments nevű funkciót, mely a fenti célt egyszerű és kézenfekvő módon szolgálja.

messenger-split-payment

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az egyelőre csak az amerikai felhasználók számára elérhető funkció lényege, hogy az egy Messenger csoportban lévő felhasználók fizetési kéréseket küldhetnek egymásnak, illetve nyomon követhetik, hogy a csoporttagok kifizették-e a tartozásukat, illetve ha igen, mikor. A rendszer alapjául a Meta évekkel ezelőtt bevezetett, tavaly óta már Magyarországon is elérhető Facebook Pay platformja szolgál, mellyel eddig jellemzően különböző, a Facebookon belüli vásárlási tranzakciókat lehetett bonyolítani.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.