Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 29. 14:40

Tolmácsrobot került a Google Meetbe

A feliratos online meetingek ma már egyáltalán nem számítanak különösebb kuriózumnak, a Google ugyanakkor egy lépéssel tovább gondolva a funkciót rövidesen élő tolmács-feliratozással egészíti ki a Meetet.

A Google Meet nem tartozik a legnagyobb online (video)konferencia platformok közé, az Alphabet leányvállalatának termékének szekerét még a pandémia miatti online meetingláz sem tolta meg különösebben. A cég most valós idejű tolmácsfunkcióval kísérletezik, hogy a külföldiekkel folytatott meetingeket gördülékenyebbé tegye.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam? Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Az új, egyelőre bétaállapotú funkció szépséghibája, hogy kizárólag angolul tartott meetingek esetén használható, a rendszer pedig egyelőre spanyol, francia, portugál és német nyelvekre fordítja le, pontosabban feliratozza a beszédet. Az élő feliratozási funkció egyelőre csak bizonyos Google Workspaces csomagokkal együtt működik, amennyiben az adminisztrátor engedélyezte azt.

A cég egyelőre nem közölte, hogy a mostani újítással érintett nyelvekről angolra mikor érkezik majd meg a tolmácsolási lehetőség, illetve egyelőre azt sem tudni, hogy a funkció mikortól érhető majd el a nagyközönség számára.

a címlapról