Szerző: Asztalos Olivér

2021. április 12. 10:51

Egyelőre csak viszi a pénzt az Epic Games Store

Eddig nem tűnik bomba üzletnek az Epic Games saját online játékboltja. A vállalat szolgáltatása 2019-ben 181, tavaly pedig (700 milliós bevétel mellett) 273 millió dollár veszteséget termelt, amely összesen 453 milliós kiadást jelentett.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A 2018 végén megnyitott online üzlet többi száma ugyanakkor lényegesen jobb képet fest. Az Epic Games korábbi jelentése szerint az online bolt 2020 végére már 160 millió regisztrált PC-s fiókkal rendelkezett, ami nem elhanyagolható előrelépés az egy évvel korábban jelentett, 108 milliós értékhez képest. A napi aktív felhasználószám a tavalyi év végén 31,3 milliónál állt meg, amely közel negyede a Steam 120 millió havi aktív játékosának. A sok millió dolláros kérdés jelenleg az, hogy a tulajdonos Epic Games profitábilissá tudja-e tenni a boltot, és, ha igen, hány év alatt.

epicgill

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról