Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 19. 12:55

Szebb hangzást hoz a Teams meetingekbe a Satin kodek

Az új megoldás a kétfős beszélgetésekben már kipróbálható.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Hamarosan tisztábban hallhatunk majd a Teams meetingeken: a Microsoft rövidesen a kettőnél több személyes online találkozóknál is élesíti a Satin audio kodeket. Az új megoldás az eredetileg a Skype által kifejlesztett Silket váltja, és szélessávú bitrátát ígér, 6-tól egészen 36 kbps-ig. Ráadásul miután a Satin minden adatcsomagot önállóan kódol, a magas csomagvesztéssel küzdő hálózatokon is számottevően jobb beszélgetési minőséget biztosít. A kétfős beszélgetéseknél már a Teams, illetve a Sykpe is a Satin kodekre támaszkodik, így az érdeklődők már kipróbálhatják azt élesben is, a közeljövőben pedig a nagyobb létszámú Teams meetingeken is elérhetővé válik, noha a rajt pontos dátumát a redmondi óriás egyelőre nem közölte.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról