Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 19. 12:55

Szebb hangzást hoz a Teams meetingekbe a Satin kodek

Az új megoldás a kétfős beszélgetésekben már kipróbálható.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Hamarosan tisztábban hallhatunk majd a Teams meetingeken: a Microsoft rövidesen a kettőnél több személyes online találkozóknál is élesíti a Satin audio kodeket. Az új megoldás az eredetileg a Skype által kifejlesztett Silket váltja, és szélessávú bitrátát ígér, 6-tól egészen 36 kbps-ig. Ráadásul miután a Satin minden adatcsomagot önállóan kódol, a magas csomagvesztéssel küzdő hálózatokon is számottevően jobb beszélgetési minőséget biztosít. A kétfős beszélgetéseknél már a Teams, illetve a Sykpe is a Satin kodekre támaszkodik, így az érdeklődők már kipróbálhatják azt élesben is, a közeljövőben pedig a nagyobb létszámú Teams meetingeken is elérhetővé válik, noha a rajt pontos dátumát a redmondi óriás egyelőre nem közölte.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 17:37

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.