Szerző: Koi Tamás

2020. december 8. 14:14

Megszabadul az önvezető járművektől az Uber

Megszabadul hányattatott sorsú, autonóm járműveket fejlesztő részlegétől az Uber. Az Advanced Technolgoies Group-ot az Aurora Innovation veszi meg, melytől az Uber a későbbiekben visszabérelhet majd technológiát.

A várakozásoknak megfelelően eladja autonóm járművezetési technológiákat fejlesztő részlegét az Uber. A cég az Advanced Technologies Group (ATG) részleget az egyik közvetlen startup-versenytársnak, az Aurora Innovationnek adja el, de a két vállalat a jövőben szoros kapcsolatban marad majd.

20170920aruberupdate-3-1573883704

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

A megállapodás részeként az Aurora 400 millió dolláros befektetést is kap az Ubertől, illetve a cég vezérigazgatója, Dara Khosrowshahi beülhet az Aurora igazgatótanácsába is. A startup elősként az önvezető teherszállító járművek, jellemzően kamionok számára fejlesztett megoldásaihoz használja fel az Uber technológiáját, ám a későbbiekben a taxis személyszállításban is bevetik majd a rendszert, így az Uber kvázi visszabérelheti majd azt.

A részleg értékesítése alighanem annak a költségcsökkentési intézkedéscsomagnak a része, melynek eredményeként az Uber rövidesen megszabadulhat a repülő taxikat üzemeltető Elevate divíziótól is. Az ATG részleg ráadásul nem csak vitte a pénzt, hanem jelentősen megtépázta az Uber hírnevét elsősorban azzal, hogy hozzá fűződik az első, autonóm járművek tesztüzemét érintő halálos gázolás, illetve a részleg korábbi vezetőjét a nyáron 18 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, amiért üzleti titkokat lopott korábbi munkáltatójától, a Waymotól.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról