:

Szerző: Koi Tamás

2020. december 7. 14:07

Rekorder NAND flash áramkört fejlesztett az SK Hynix

Új technológiai mérföldkőhöz ért az okostelefonokban és SSD-kben használatos NAND chipek terén a koreai SK Hynix: a cég befejezte az első, 176 rétegű 4D NAND flash áramkör fejlesztését.

A jelenlegieknél lényegesen gyorsabb és nagyobb kapacitású SSD-k építésére lesznek alkalmasak a gyártók az SK Hynix új 4D NAND flash technológiájának használatával, melynek fejlesztését most zárta le a dél-koreai cég. A vállalat szerint a 176 rétegű flash az iparágban jelenleg hozzáférhető legnagyobb bitsűrűséget biztosítja majd.

skhynix_nand

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az új fejlesztés az SK Hynix 4D NAND flash technológiájának harmadik generációja, mely átlagosan 20%-kal gyorsabb cellaolvasási időt és 33%-kal nagyobb adatátviteli sebességet ígér az előző generációhoz képest. Az új technológiára épülő első NAND flash chipek a tervek szerint először az okostelefonokban jelenhetnek meg valamikor a jövő év első felében, míg az első SSD-kbe várhatóan 2021 közepétől juthatnak el az új generációs chipek.

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.