Szerző: Hlács Ferenc

2020. február 5. 14:10

A koronavírus miatt kihagyja az idei MWC-t az LG és a ZTE

A járvány okozta kockázatok és utazási nehézségek miatt hátrálnak ki a cégek.

Nem vesz részt a február végén, Barcelonában rendezett Mobile World Congressen az LG és a ZTE - jelentették be a vállalatok, a koronavírus okozta nehézségekre és kockázatokra hivatkozva. Az LG weboldalán közzétett rövid közleményében úgy fogalmaz, a dolgozói, partnerei és vásárlói biztonságára való tekintettel idén mégsem állít ki és vesz részt a rendezvényen. A vállalat tervei szerint különálló eseményeken jelenti majd be idei új mobileszközeit. A kínai ZTE-t eközben inkább a vírus közvetett hatásai tartották vissza, a vállalat a The Verge-nek arról beszélt, egyrészt a megkésett vízumkérelmek és utazási nehézségek miatt mondta le MWC-s szereplését, másrészt "előzékeny" vállalat lévén nem akar kellemetlenséget okozni a látogatóknak.

Az MWC-t szervező GSMA szerint a járvány hatása a fentiektől eltekintve minimális a rendezvényre, amelyen minden további program a terveknek megfelelően zajlik majd. A szervezők azért egy sor óvintézkedést a helyszínen is bevezetnek, egyebek mellett a korábbinál nagyobb létszámban lesz jelen egészségügyi személyzet, fokozottan odafigyelnek majd a kiállítás nagy forgalmú részeinek megfelelő fertőtlenítésére, továbbá szabadon igénybe vehető kézfertőtlenítő szereket is biztosítanak majd a látogatóknak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról