Szerző: Hlács Ferenc

2020. január 7. 13:00

A Nintendo Switch koncepcióját ülteti PC-s hardverre a Dell

Sajnos a gyártó Concept UFO készüléke, ahogy neve is sugallja, egyelőre csak koncepció.

Ígéretes termékötletet mutatott be a CES-en a Dell, a vállalat a gamer termékeiről ismert Alienware brandje alatt leplezte le új koncepciókészülékét, a Concept UFO-t - amely lényegében egy a Nintendo Switch-től megismert formátumba költöztetett gamer táblagép. Bár a cég egyelőre nem tervezi piacra vinni a készüléket és az abban dolgozó hardverről sem beszélt, az Ars Technica tapasztalatai szerint kifejezetten jól működő prototípusról van szó.

dellconceptufo

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A koncepció lényegében itt is ugyanaz, mint a Nintendo Switch esetében, vagyis egy központi tablet két oldalához csatlakoztathatók a kontrollerek, amelyek igény szerint a készülékről leválasztva is használhatók - fontos különbség azonban, hogy a Concept UFO 8 hüvelykes kijelzőjén PC-s címeket játszhatunk. Az eszköz persze számottevően nagyobb is, mint egy Switch, a gamer notebookoknál azonban így is nagyságrendekkel egyszerűbben hordozható. Miután a Dell a CES-en egyértelművé tette, hogy koncepciókészülékről van szó, amit az eszköz nevével is aláhúz, az egyelőre ismeretlen belsőségekkel dolgozó eszköz piaci rajtjára belátható időn belül nem érdemes számítani. Az ugyanakkor látható, hogy a PC-s alapokra építő kézikonzolok területe foglalkoztatja a gyártót, így a jövőben lehetséges, hogy láthatunk még tőle a piacra szánt, hasonló eszközöket.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról