Szerző: Bányai György

2009. március 4. 09:24

200 dollár alatt jön a Kodak nagyzoomos fényképezőgépe

A Kodak megkérdőjelezhetetlen bajnoka az árversenynek, termékei rendre a legolcsóbbak közé tartoznak az adott kategóriában. Az amerikai piacon a tavalyi negyedik negyedévben ennek köszönhette piaci elsőségét a vállalat: a válság miatt a vevők az olcsóbb gépeket részesítették előnyben.

[HWSW] A Kodak megkérdőjelezhetetlen bajnoka az árversenynek, termékei rendre a legolcsóbbak közé tartoznak az adott kategóriában. Az amerikai piacon a tavalyi negyedik negyedévben ennek köszönhette piaci elsőségét a vállalat: a válság miatt a vevők az olcsóbb gépeket részesítették előnyben.

A gyártó legújabb, tízszeres közelítésre alkalmas fényképezőgépe sem kivétel, 200 dollár alatti áron juthatunk hozzá áprilistól. A Kodak EasyShare Z915 házon belüli fejlesztésű Kodak Retinar optikája tízszeres közelítést kínál, ráadásul rázkódásvédelemmel is ellátták. A fényképező 10 megapixeles képeket készít, a folyamat során az intelligens témaválasztó (Smart Capture), vagy a kézi üzemmódok (zár-, vagy blende előválasztás, illetve teljes manuális kontroll) egyaránt bevethetők. A Z915 letisztult formavilágába egy 2,5 hüvelykes kijelző illeszkedik, melyet nem egészít ki elektronikus kereső, így a képek komponálásához azt feltétlen használnunk kell.


A képek, illetve a videók tárolására SD/SDHC-kártyák használhatók, az áramellátás pedig két darab ceruzaelem dolga, melyek természetesen kiválthatók AA-akkumulátorokkal is, ám utóbbiakat és a töltőt külön kell a géphez beszerezni. A Z915 kis méreteivel számos ultrazoom-kategóriás fényképező (Panasonic TZ-sorozat, Canon SX110 IS, vagy épp a Samsung közelgő ultrazoom gépe) vetélytársa lehet, melyeknél még olcsóbb is lesz.

A Kodak EasyShare Z915 mindössze 200 dollárért kínálja a zsebrevágható tízszeres zoomátfogást, sajnos a gyártó közleménye nem tért ki arra, hogy az optikai nagyítás széleslátószögről indul-e. A fényképező kék, fekete, valamint piros színekben tűnhet fel áprilistól a szakboltokban.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

5

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 16:28

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.