Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

SMS-ben is megkaphatják hangüzeneteiket a Skype-felhasználók

Koi Tamás, 2009. március 03. 12:24
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Mától SMS-ben is megkaphatják a nekik szánt fontos hangüzenetet a gépüktől éppen távol lévő Skype-felhasználók, ha regisztrálnak a Skype és a SpinVox által közösen fejlesztett szolgáltatásra. Az egyelőre négy nyelven működő rendszer a kiterjedt repertoárral rendelkező kommunikációs alkalmazás sokat utazó üzletemberek számára lehet hasznos.

hirdetés
[HWSW] Mától SMS-ben is megkaphatják a nekik szánt fontos hangüzenetet a gépüktől éppen távol lévő Skype-felhasználók, ha regisztrálnak a Skype és a SpinVox által közösen fejlesztett szolgáltatásra. Az egyelőre négy nyelven működő rendszer a kiterjedt repertoárral rendelkező kommunikációs alkalmazás sokat utazó üzletemberek számára lehet hasznos.

A Skype és a SpinVox közös szolgáltatása kezdetben a Windows és Mac platformokon futó kliensekkel működik majd együtt. A rendszer egy üzenetet maximum három, egyenként 160 karakteres SMS-be konvertál át, a szöveg további része elvész. Egy hangüzenet konvertálása 20 eurócentbe kerül, emellett ki kell fizetni a Skype standard SMS-díjait is. A szolgáltató akkor is kiszámlázza ezt a díjat, ha a hangüzenet konvertálása a szolgáltatón kívül álló okokból (például zajos környezetben felvett hang, vagy intonációs problémák stb.) részben vagy teljes egészében olvashatatlan szöveges üzeneteket eredményez, a konverter ilyenkor kérdőjelekkel vagy szóközökkel helyettesíti azokat a szavakat, amelyeket nem ismert fel.

A szolgáltatás regisztrált felhasználói különböző konfigurációs beállításokkal szabhatnak határt a költségek elszabadulásának, azaz az aktiválás után nem magától értetődő, hogy az ügyfél minden hangüzenetet megkap szöveges üzenet formájában. Így például megadható, hogy kinek a hangüzenetét konvertálja a Skype SMS-be, vagy hogy egy nap maximum hány ilyen üzenetet továbbítson a rendszer.

A konverter alapállapotban tízperces késleltetéssel kapcsol be, így ha a felhasználó csak rövid ideig van távol a számítógépétől, nem terhelik felesleges költségek, illetve a konvertálás akkor sem történik meg ha a hangüzenetet ez alatt a tíz perc alatt meghallgatják (új hangüzenetről továbbra is kérhető ingyenes SMS-, vagy e-mail értesítés).

A SpinVox és a Skype közös szolgáltatásáért a hagyományos módon, Skype Credittel kell fizeni: a rendszer működésének alapjául szolgáló hangpostaszolgáltatás három hónapra 5,75, egy évre 17,25 euróba kerül, a hangüzenetek SMS-be konvertálásáért a fenti tarifát számlázza a cég. A szolgáltatás jelenleg az angol, francia, német és spanyol nyelven felmondott hangüzeneteket érti meg, hamarosan várhatóan portugál és olasz nyelven is használható lesz.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!