Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Fülsüketítő sziréna a Samsung új mobiljában

Bányai György, 2009. február 25. 16:25
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Szokatlan lehetőséget épített be a Samsung a W1700 mobiltelefonjába -- a készülék fülsüketítő szirénázásra képes, ha tulajdonosát támadás éri.

hirdetés
[HWSW] Szokatlan lehetőséget épített be a Samsung a W1700 mobiltelefonjába -- a készülék fülsüketítő szirénázásra képes, ha tulajdonosát támadás éri.

A szétnyitható készülékházas Samsung W1700 szirénával védheti meg a személy-, vagy vagyontárgy ellen irányuló támadásoktól a tulajdonost, akit nem kevesebb mint 100 decibel erősségű riasztással óv a támadóktól. A nagyszájú telefon a riasztással egyidőben SMS-eket is küldhet, ezekben az üzenetekben a földrajzi helyzetét is közölheti, mert rendelkezik beépített GPS-vevővel is.


Samsung SPH-W1700

A mobil beállítható arra, hogy kikapcsolásakor is küldjön rövid szöveges üzenetet, így akkor is könnyűszerrel rátalál az óvatlan tulaj, ha elvesztette. A sötétben keresgélést a negy fényerejű LED-ek villogtatása is könnyítheti. A Samsung az SPH-W1700-zal leginkább a hölgyeknek és a gyerekeknek védelmét biztosítaná, elsőként a hazai, dél-koreai lakosság körében.

Sajnos a bejelentés csak az önvédelmi extra leírására összpontosít, így a mobil további technikai adatokat érintő részleteiről a gyártó nem lebbentette fel a fátylat, így csak a képek alapján bizonyosodhatunk meg abban, hogy fényképezőrésszel is ellátták, melynek felbontása ismeretlen. Az SPH-W1700 Európában is elvegyülhet a kereskedelmi forgalomban, a Samsung igény esetén nem csak a hazai pacra szállítja.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!