Szerző: Bányai György

2009. február 24. 11:43

Újabb multifunkciós kompakt a Samsungtól

A Samsung nem hanyagolja a zene- és filmlejátszásra is szakosodott rejtett optikás kompaktsorát, melynek tagjai közé most egy 9 megapixeles modellt állít. A Samsung PL10 természetesen a képkészítést sem szorítja háttérbe, témaautomatikája választhat a motívumprogramok közül, az arcfelismerő autofókusz pedig minden létező extrával felszerelt.

[HWSW] A Samsung nem hanyagolja a zene- és filmlejátszásra is szakosodott rejtett optikás kompaktsorát, melynek tagjai közé most egy 9 megapixeles modellt állít. A Samsung PL10 természetesen a képkészítést sem szorítja háttérbe, témaautomatikája választhat a motívumprogramok közül, az arcfelismerő autofókusz pedig minden létező extrával felszerelt.

A Samsung PL10 rejtett optikája háromszoros optikai közelítést tesz lehetővé, képérzékelő szenzora pedig 9 megapixeles felbontást. Az ötféle színben készülő, egy nőies mintázattal is ellátott burkolat hátoldala egy 2,7 hüvelykes kijelző otthona, mely a képek komponálása mellett a filmek lejátszásakor is szolgálatba állhat.

A fényképezőhöz speciális csatlakozóval ellátott fülhallgatót is mellékelnek, mely a filmek hangján túl az MP3-állományok hallgatására is használható. A filmeket egyébként megtekintésük előtt a kompakt mellé érkező alkalmazással kell emészthető formátumúra alakítani. Az átkódolás nem túl időigényes, egy másfél órás mozival egy mai PC negyed óra alatt végezhet.


A PL10 optikai, vagy szenzormozgatás elvén üzemelő rázkódásvédelmet nem tartalmaz, ezért a rossz fényviszonyok közepette a használója egyedül a zajszűrő áramkörében és a maximum ISO 3200-ig emelhető érzékenységben bízhat, ha éles képeket akar készíteni. A kompakt arcérzékelő autofókusza mosolyra is elkattinthatja a képet, bevárhatja a csoporthoz csatlakozó fotóst, jelezheti, ha valaki pislogott a kép elsütése során, emellett meg is jegyezheti a kiválasztott személyt, akire később automatikusan állíthatja a fókuszt.

Az intelligens témaválasztó nem kevesebb mint 11 "preset" közül válogat automatikusan, melyekből természetesen a fotós is kiválaszthatja a megfelelőt, ha ezt nem akarja a gépre bízni. A Samsung PL10 ára nem lesz vészes, körülbelül 260 dollárért vehető meg áprilistól.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról