Szerző: Koi Tamás

2009. február 18. 11:28

Az egész otthoni hálózatot védi a Trend Micro routerekre telepíthető biztonsági szoftvere

Egyszerre képes az otthoni vagy kisebb irodai hálózatba kötött összes eszközt védeni a vírusoktól és rosszindulatú támadásoktól a Trend Micro új biztonsági szoftvere, a Home Network Defender. A program nem a megszokott módon kínál kliens- vagy szerveroldali védelmet, a Home Network Defendert ugyanis a hálózati útválasztóra kell telepíteni.

[HWSW] Egyszerre képes az otthoni vagy kisebb irodai hálózatba kötött összes eszközt védeni a vírusoktól és rosszindulatú támadásoktól a Trend Micro új biztonsági szoftvere, a Home Network Defender. A program nem a megszokott módon kínál kliens- vagy szerveroldali védelmet, a Home Network Defendert ugyanis a hálózati útválasztóra kell telepíteni.

A Trend Micro biztonsági alkalmazását kezdetben a Cisco egyes Linksys routereire (WRT610N, WRT310N, illetve később a WRT160N típusokra) telepítik majd, az új eszközök vásárlói 30 napos előfizetést kapnak, a frissítési szolgáltatás egyéves díja 60 dollár (az ajánlat egyelőre csak az Egyesült Államokban élők számára érvényes). Azok, akik a fentebbi típusok valamelyikét korábban vásárolták meg, utólag is telepíthetik a biztonsági szoftvert a routerre, az ehhez szükséges firmware-frissítés már elérhető a Home Network Defender weboldalán.

A Home Network Defender a routerek hagyományosnak mondható tűzfalfunkcióján túl négykomponensű védelmet nyújt, így véd a kártékony kódokat tartalmazó weboldalakkal szemben, komplett antivírus-megoldást kínál, részletes forgalomanalízis készíthető vele valamint fejlett szülői felügyeleti funkcióval is rendelkezik. A Trend Micro rendszerének egyik legnagyobb vonzereje, hogy mindezeket a védelmi és felügyeleti funkciókat a hálózat összes kliensére kiterjeszti, azaz a routerre csatlakoztatott PC-ken kívül védelmet nyújt egyebek mellett a játékkonzoloknak, különböző szórakoztatóelektronikai berendezéseknek, Wi-Fi-n kapcsolódó okostelefonoknak vagy más kézi eszközöknek.

A Trend Micro jelenleg a világ harmadik legnagyobb, biztonsági szoftvereket fejlesztő vállalata a Symantec és a McAfee mögött. Utóbbi két cég elsősorban a számítógépgyártókkal kötött exkluzív megállapodásaival igyekszik piacot szerezni magának: a különböző Norton termékeket és a McAfee VirusScan-t vagy Internet Security-t több PC-re is gyárilag telepítik, általában korlátozott, 30-90 napos előfizetéssel. A gyártók mindezért rendszerint hatalmas összegeket kérnek a szoftvercégektől.

A szoftvercég korábban a Sonyval kötött egyedülálló feltételek mellett üzletet, melynek eredményeként a Trend Micro Web Security speciális változata egy szoftverfrissítéssel az összes PlayStation 3 játékkonzolra települt. A 2007. november 8-tól 2009. április 30-ig ingyenesen használható funkció a konzol internetböngészőjének menüjéből kapcsolható be.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról