Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Teljes képernyős videót és jobb minőségű hangot ígér az új Skype

Koi Tamás, 2009. február 04. 11:34
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Jobb minőségű hang- és videoátvitelt, továbbfejlesztett interfészt és jobb sávszélesség-kihasználást ígér a Skype VoIP-kliens tegnap megjelent új, 4.0-s verziója. A platform legnagyobb vonzerejét a kliensek közti ingyenes (video)telefonálás és üzenetküldés adja, a rendszerrel azonban vezetékes- és mobilhálózatokba is lehet hívást kezdeményezni, kedvezményes tarifával. A fejlesztők szerint a 4.0-s változat megjelenése a Skype 2003-as születése óta a legnagyobb mérföldkő a program történelmében.

hirdetés
[HWSW] Jobb minőségű hang- és videoátvitelt, továbbfejlesztett interfészt és jobb sávszélesség-kihasználást ígér a Skype VoIP-kliens tegnap megjelent új, 4.0-s verziója. A platform legnagyobb vonzerejét a kliensek közti ingyenes (video)telefonálás és üzenetküldés adja, a rendszerrel azonban vezetékes- és mobilhálózatokba is lehet hívást kezdeményezni, kedvezményes tarifával. A fejlesztők szerint a 4.0-s változat megjelenése a Skype 2003-as születése óta a legnagyobb mérföldkő a program történelmében.

Az új verzió leginkább a videohívások terén mutat fejlődést, így a Skype 4.0-val egyszerűbb lett a híváskezdeményezés, illetve a mozgókép akár teljes képernyős üzemmódban is megjeleníthető -- ez a funkció persze csak akkor igazán hasznos, ha a vonal túloldalán megfelelő minőségű képet közvetítő webkamera található. A jobb minőségű videók közvetítése számításigényes feladat és nagyobb sávszélességet is igényel, az új Skype sávszélesség-optimalizációja révén azonban lassú internetkapcsolatnál is folyamatos videoátvitelt ígér a cég, 400 kilobit/másodperces vonalnál pedig már 30 képkocka/másodperces frissítéssel, átlag feletti minőséggel továbbítható a videojel.

A Skype 4.0-val nem csak a videohívások, hanem a hanghívások minősége is javulhat. A program új verziójába épített hangkodek a fejlesztők ígérete szerint változatlan hangminőség mellett 50 százalékkal kevesebb sávszélességet emészt fel a korábbi változathoz képest, emellett megjelent egy nagy sávszélességű kapcsolatokhoz optimalizált üzemmód is, mely megfelelő minőségű headsetet és gyors internetkapcsolatot használva kitűnő minőségű hangot közvetít.

Skype 4.0

A legújabb Skype felhasználói felülete is átalakult: egyszerűbbé, átláthatóbbá vált a beállítási panel, illetve a főablakban megjelent a "beszélgetések" fül, mely egy helyen rendszerezi az élő chateket, valamint kissé átalakult a kommunikációs ablak is, ahonnan mostantól könnyebb videohívást és hanghívást kezdeményezni. Az új verzióban két nézet közül választhatnak a felhasználók: az alapnézetben a partnerinformációk és a chat is egy ablakban jelenik meg, a kompakt nézet pedig a szokásos többablakos kommunikációt előnyben részesítők számára lehet hasznos.

A Skype azonnali üzenetküldő alkalmazás új változata egyelőre csak Windows operációs rendszerekhez készült el, a 4.0-s verzió a cég letöltési oldaláról érhető el.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.