Szerző: Bányai György

2009. február 19. 14:34

Samsung négy SL-sorozatú fényképezőgépet állít csatasorba

A Samsung négy új, SL-sorozatba illeszkedő kompaktgépet mutatott be, melyek 10, illetve 12 megapixeles képeket készítenek. A négy, hagyományos felépítésű kompakt közül a legerősebb modell is mérsékelt árazást kap, annak ellenére, hogy még HD-videókat is képes rögzíteni.

[HWSW] A Samsung négy új, SL-sorozatba illeszkedő kompaktgépet mutatott be, melyek 10, illetve 12 megapixeles képeket készítenek. A négy, hagyományos felépítésű kompakt közül a legerősebb modell is mérsékelt árazást kap, annak ellenére, hogy még HD-videókat is képes rögzíteni.

A négy LS-sorozatú kompakt közül az SL820 a legizmosabb, benne 12,2 megapixeles képérzékelő ül az ötszörös közelítésre alkalmas zoomoptika mögött, mely 28 milliméteres széleslátószöget is kínál. Az elegáns, fekete gépház hátoldalán egy 3 hüvelykes kijelzőt találunk, ha ezt mellőzni szeretnénk a képek, vagy H.264 formátumú 720p videók lejátszásakor, a gépházon található HDMI-csatlakozót keresztül a fényképezőt közvetlenül tévére is köthetjük.


AZ LS620 ugyancsak 12 megapixeles képérzékelővel és ötszörös zoomoptikával áll szolgálatba, bár a klasszikus vonalvezetésű, ezüst gépház több ponton eltér z SL820 burkolatától. Az SL620 a 3 hüvelykes kijelzőben sem különbözik, azonban az MPEG4 klipeket csak VGA-felbontásban készítheti. A fényképezőkből nem hiányzik a hardveres rázkódásvédelem, illetve az arcfelismerő autofókusz és ennek extra kiterjesztései sem.


A maradék két fényképező az olcsó húzókategóriát erősíti, az SL202 és az SL30 egyaránt 10,2 megapixeles képeket készít a háromszoros zoomoptikák segítségével. A két fényképező átlagos filmforgató, klipek 30 képkockás sebességgel velük csak VGA-felbontásban készülhetnek. A két gép közötti eltérés a 2,7 és 2,5 hüvelykes kijelzőkben is tetten érhető, de az arcérzékelő autofókusz csak az SL202-nél kap pislogásérzékelést és mosolyidőzítést, az SL30 nem.

A Samsung új kompaktjai nem nevezhetők túlárazottnak, az SL820 280 dollár alatt, az SL620 mindössze 200, az SL202 és az SL30 pedig 150 és 100 dollárért jut el a vásárlókhoz május közepén.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról