:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. február 4. 15:16

Szupervékony érintőkijelzős okostelefon várható a Toshibától

Érintőkijelzős okostelefont mutatott be a Toshiba, a TG01 hatalmas, 4,1 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik és mindössze 9,6 milliméter vékony. Az iPhone, a Blackberry Storm, a HTC Touch HD vagy a Samsung Omnia babérjaira törő készülék a február közepén zajló barcelonai Mobile World Congressen is látható lesz.

[HWSW] Érintőkijelzős okostelefont mutatott be a Toshiba, a TG01 hatalmas, 4,1 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik és mindössze 9,6 milliméter vékony. Az iPhone, a Blackberry Storm, a HTC Touch HD vagy a Samsung Omnia babérjaira törő készülék a február közepén zajló barcelonai Mobile World Congressen is látható lesz.

A TG01 lelke a Qualcomm 1 GHz-es Snapdragon processzora, amelynek specifikációi már-már túl szépek ahhoz, hogy igazak legyenek. A gyártó állítása szerint a Snapdragon (QSD2850) elegendő teljesítménnyel rendelkezik 720p videók lejátszásához, beépített 3D-gyorsítót tartalmaz, amely másodpercenként 22 millió háromszöget képes kirajzolni, együttműködik az 1024x768 pixeles kijelzőkkel, és megfelelő optikával akár 12 megapixeles fotókat is kezel. A Qualcomm 2007 őszén jelentette be a Snapdragont, azonban a chip csak most kezd megjelenni az első mobilokban.

A Toshiba TG01 hatalmas kijelzője a legújabb trendeknek megfelelően 800x480 pixel felbontású, a gép operációs rendszere Windows Mobile 6.1, amelyre a japán vállalat egy teljesen saját, 3D kezelőfelületet fejlesztett. A telefon nem csak érintésre reagál, hanem akár rázásra is, egyes funkciók "hadonászással" is elérhetők. A TG01 természetesen az összes, ma elvárható képességnek a birtokában van, így helyet kapott benne aGPS-vevő, Wi-Fi vezérlő, Bluetooth-adóvevő is, a HSDPA kapcsolat pedig magától értetődő. A memória SDHC kártyákkal bővíthető.

A Windows Mobile 6.1 operációs rendszer meghatározza a telepített alkalmazásokat is, amelyek között lesz e-mailkliens és webböngésző, YouTube-kliens, térképprogram és Facebook-alkalmazás is. A TG01 a nyáron érkezik az európai üzletekbe, egyelőre ismeretlen áron. A Toshiba a Mobile World Congressen további részleteket hoz nyilvánosságra a készülékről, várhatóan a megjelenés idejét és az árát is ekkor közli a japán cég.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.