Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 4. 09:06

Érkeznek az új Nokia okostelefonok

Csak április végétől lesznek kaphatók a Nokia új, E sorozatú okostelefonjai, amelyeket még tavaly októberben jelentett be a vállalat. Az üzletembereknek szánt készülékek megjelenését az első negyedévre ígérte a finn cég, azonban az elhúzódó tesztelési folyamat miatt a premier jelentős késedelmet szenvedett. A Nokia szóvivője elmondta, a szolgáltatók és a felhasználók egyaránt az E61 készülék iránt tanúsították a legnagyobb érdeklődést, ezért a cég számára a legfontosabb ennek a modellnek a mihamarabbi piacra dobása.

[HWSW] Csak április végétől lesznek kaphatók a Nokia új, E sorozatú okostelefonjai, amelyeket még tavaly októberben jelentett be a vállalat. Az üzletembereknek szánt készülékek megjelenését az első negyedévre ígérte a finn cég, azonban az elhúzódó tesztelési folyamat miatt a premier jelentős késedelmet szenvedett. A Nokia szóvivője elmondta, a szolgáltatók és a felhasználók egyaránt az E61 készülék iránt tanúsították a legnagyobb érdeklődést, ezért a cég számára a legfontosabb ennek a modellnek a mihamarabbi piacra dobása.

Üzletembereknek

A vállalatoknak, üzletembereknek szánt Nokia E60, Nokia E61, és Nokia E70, azaz a Nokia E-sorozat első tagjai tartalmazzák a mai üzleti világban elengedhetetlen mobilalkalmazásokat, például a mobil e-mailt és a fejlett hangszolgáltatásokat. A készülékek a jelenleg legnépszerűbb, és a nemrégiben bevezetett vállalati e-mail megoldásokat, például a Blackberry Connect-et, a Good Technolgy Inc. GoodLink megoldását, a Nokia Business Centert, a Seven Mobile Mailt, a Seven Always-On Mailt, és a Visto Mobile-t egyaránt támogatják.

Az új készülékek fejlett hangszolgáltatásokat, például internetes hívást (VoIP – hang a hálón) és Push to Talk-ot biztosítanak, amellyel a vállalatok többféle lehetőséget nyújthatnak akár a házon kívül tartózkodó alkalmazottaik számára, a munkatársakkal való együttműködésre vagy a gyors válaszadásra. Az Avaya vagy Cisco IP házi alközpontot alkalmazó vállalatok a Nokia készülékeket közvetlenül a vállalati telefonhálózatra kapcsolhatják, így az alkalmazottak hozzáférhetnek a vállalati hálózatokon már megszokott szolgáltatásokhoz, például a négyszámjegyes telefonáláshoz vagy az automatikus hívásfogadáshoz.


A Nokia E-sorozat tagjai

Új multimédiás mobilok is jönnek

Szintén az elkövetkező hetekben kerül a boltokba a beépített merevlemezes Nokia N91 zenetelefon, amelyet még tavaly áprilisban jelentett be a cég és eredetileg tavaly év végén szeretett volna piacra dobni. A késés oka állítólag, hogy a Nokiának problémái akadtak a Microsoft jogkezelő technológiájának beépítésével. A telefonban egy 4 gigabájtos kapacitású merevlemez található, melyen körülbelül 3000 zeneszám tárolható.

A Nokia N91-gyel közel egyszerre érkezik a novemberben bejelentett N71 és N80. A Nokia N71 egy zsebben is elférő szórakoztató központ: a digitális zenei és videoformátumok támogatása mellett FM-rádiót is beépítettek a Nokia mérnökei. A harmadik generációs Nokia N80 az első olyan Nokia készülék, mely Wi-Fi vezérlőjén keresztül csatlakoztatható a PC-nkhez, s melyet UPnP-technológiával is elláttak. A mobiltelefon akár távirányítóként is használható a PC-hez, illetve képes az azon tárolt képek, videók, audióanyagok lejátszására.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról