Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. június 4. 13:45

Újabb iPhone került az elavult készülékek listájára

Harangoztak az iPhone 5s-nek, már nem lehet javíttatni.

Az Apple nemrég frissítette a lejárt jótállású termékekre vonatkozó támogatási oldalát, ahol az elavultnak minősített eszközök listáján már szerepel az iPhone 5S is. Az elmúlt két évben a Touch ID-t behozó iPhone 5s modellt még nem az elavult, hanem a „régi”, azaz vintage termékek kategóriájába sorolta a cég, de az átsorolás jelzi, hogy már tényleg ideje leváltani egy modernebb kiadásra a régről megmaradt, akár nagyszülőknek átpasszolt vagy biztonsági telefonnak megtartott jól szuperáló eszközt.

A termékek akkor számítanak "réginek", ha az Apple több, mint 5 éve, és kevesebb, mint 7 éve beszüntette a forgalmazásukat, ezek még továbbra is javíthatók, ha az alkatrészek rendelkezésre állnak. Elavultnak pedig akkor, ha az Apple több, mint 7 éve nem forgalmazza már. Ezekhez a termékekhez a cég nem biztosít hardverszolgáltatásokat, és a szervizek nem rendelhetnek hozzájuk alkatrészeket se.

Az egyik legnépszerűbbnek számító iPhone 5s modellt már 2013-ban dobta piacra a cég, és akinél esetleg még mindig használatban van, annak számolnia kell a javíthatóság problémájával: mostantól az Apple Store-ok és a hivatalos szervizek nem fogják javítani a készüléket, így például az akkumulátort vagy tört kijelzőt se cserélik.

A vintage, azaz régi eszközök listájára egyúttal felkerült a 2015-ben kiadott hatodik generációs iPod touch és a 21.5 hüvelykes kijelzős és Retina 4K kijelzős iMac 2015-ös kiadása.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról