Szerző: Koi Tamás

2023. február 8. 13:10

Megy az ingyenes Teams (klasszikus), jön a Teams (ingyenes)

Érkezik az új, mindenféle MI-funkciókkal teletűzdelt Microsoft Teams Premium, mely elsősorban a nagyvállalati ügyfelek legújabb játékszere lehet, ám ez nem jelenti azt, hogy a kkv-k megússzák ennyivel az egész portfólióváltást. Sőt.

Február elején írtuk meg, hogy a Teams vadonatúj, Premium verziója a meetingek új generációját hozhatja el azáltal, hogy egy csomó hasznos és persze kevésbé hasznos MI-alapú funkciót zsúfolt bele a Microsoft. Meg egyes, korábban ingyenesen elérhető extrákat átrak a fizetős csomagba, de hát az a cég vesse a redmondiakra az első követ, amelyik nem akar manapság minden lehetőséget megragadni arra, hogy némi extra bevételhez jusson.

Eddig viszonylag kevés szó esett arról, hogy mennyit változik a Teams a belépőszinten, ahol kkv-k egész hada használja a kollaborációs platform ingyenes verzióját, amit a szoftvercég egyébként Microsoft Teams ingyenes verzió (klasszikus) -ként nevez mostantól. Nem mellékesen április 12-én bezár.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

De semmi gond, hiszen érkezik a Microsoft Teams (ingyenes) verzió, ami a nevéből eredően szintén ingyenes, az egyetlen szépséghiba, hogy az áprilisban kivezetett régi ingyenes és a helyébe érkező új ingyenes platform között zéró átjárás van, vagyis mivel az új változat új regisztrációt igényel, ezért április 12-től semmilyen meeting előzmény, dokumentum vagy más, felhasználóspecifikus adat és beállítás nem menthető át az új rendszerbe.

A Microsoft egyébként rendkívül előzékenyen nem zár be minden kaput a klasszikus verziót használó ügyfelek előtt, hiszen ha valaki frissít a felhasználóként havi 3,40 euróba kerülő Teams alapverzióra, minden mehet tovább a régi kerékvágás szerint, leszámítva persze a havi költségszintet.

a címlapról

METAVERSE

0

Átalakítja a Meta a Reality Labs-t

2024. június 19. 12:00

Két fő egységre osztotta a Meta a virtuálisvalóság-fejlesztésekkel foglalkozó Reality Labs-t, ami elbocsátásokat is hoz magával.