Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. október 17. 14:40

Az iroda nem a videóhívásokra való a Slack-vezér szerint

A Slack üzenetküldő platform vezetője, Stewart Butterfield szerint a cégeknek és szervezeteknek érdemes lenne átgondolniuk, mivel töltik ki a közös időt az irodákban, ő maga a meetingeket se szereti.

Butterfield szerint a hibrid munkavégzés elterjedése miatt napjainkban már sok alkalmazott váltogat az iroda és a home office közt, ezért az irodában való tartózkodáskor azokra a feladatokra kellene időt szánni, aminek az elvégzése otthon nem lehetséges, vagy kevésbé hatékony, határozottan ki kell jelölni a közös térben tartózkodás célját.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A világjárvány előtti helyzettel kapcsolatban Butterfield úgy fogalmaz: az irodaterület 80 százaléka lényegében egy csirkekeltetőre hasonlított, ahol az emberek fejhallgatóval a fejükön ültek az asztalnál, és nem szóltak egymáshoz, aminek nincs sok értelme. Ahogy az interjúból kiderül, nem rajong a meetingekért se különösebben, szerinte a megbeszélések 20-30 százaléka felesleges, hatékonyabb lenne az információmegosztás írásos kommunikációval.

A vezető az Amazon-vezér Jeff Bezos ötletét is támogatja: minden résztvevőnek egy hatoldalas kivonatot kell elolvasnia a meetingek elején az éppen taglalt témával kapcsolatban, ahelyett, hogy hosszadalmas PowerPoint prezentációkat kelljen végigülni. Hasznosnak találja az aszinkronikus munkavégzést is, ami lehetővé teszi, hogy a munkavállalók a saját bioritmusuknak és hatékonyságuknak megfelelően, a szokásos kilenctől ötig tartó munkablokkon kívül végezhessék el feladataikat.

A Slack irodái az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Ausztráliában és Indiában találhatók.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról