:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 28. 13:25

Levették az App Store-ból az oroszok Facebookját

Nem tűri az Apple a VK alkalmazásait, a Google egyelőre nem intézkedett.

Az Apple világszerte levette az App Store kínálatából az „oroszok Facebookjának” is hívott Vkontaktét fejlesztő VK technológiai konszern alkalmazásait, illetve a hozzátartozó fejlesztői fiókot is letiltotta. A VK nyilatkozata szerint bár az Apple blokkolja a szoftvereket, ők továbbra is fejlesztik és támogatják az iOS-es alkalmazásokat. 

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x)

Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x) Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

A cupertinóiak szóvivője szerint az elérhetetlenné tett szoftverek olyan felekhez tartoznak, akiket erősen szankcionál az Egyesül Királyság kormánya, az Apple pedig a szankcióknak való megfelelés érdekében törölte a problémás appokat. A már letöltött programokat természetesen továbbra is használhatják eszközeiken a felhasználók. A Google egyelőre nem tett hasonló lépést, a Play Store-ból továbbra is elérhetők az orosz cég termékei.

Az Egyesült Királyság kormánya hétfőn új szankciókat vezetett be az orosz oligarchákkal szemben, válaszul az Oroszország által nemrégiben Ukrajna egyes részein tartott színlelt népszavazásokra. A szankciók a VK-val kapcsolatban álló Gazprombank orosz bank 23 vezetőjét érintik.

Via The Verge.

a címlapról

ünnepély

0

Kész a TSMC arizonai gyára

2022. december 7. 10:10

Az ünnepségen ott volt az Apple, az AMD és az Nvidia első embere, valamint Joe Biden elnök is.