:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. július 18. 14:14

Mozgó játékkonzollá alakulnak a Tesla autói

A Tesla állítása szerint jól halad Steam integrációjával.

Bővül a Tesla autók rendszeréből futtatható játékok száma, méghozzá a Steam óriási kínálatával. Elon Musk a Twitteren jelentette be, hogy jelentős haladást értek el a játékdisztribúciós platform integrációjában, jövő hónapban már egy demó is elérhetővé válhat. A Tesla Arcade-en keresztül már számos játék indítható egyes Teslákon, köztük a nagysikerű Cuphead és a Sonic the Hedgehog, a Steam kínálatával való bővüléssel azonban lényegesen kitágulnak a lehetőségek.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A részletek egyelőre ködösek, nem tudni többek közt, hogy a Tesla egészen addig megy-e, hogy akár újabb játékok vásárlása is lebonyolítható lesz-e az autókban ülve, és hogy milyen korlátok lesznek érvényesek, mely programok nem lesznek támogatottak, milyen vezérlőket lehet használni. Musk egyelőre azt az ígéretét még mindig nem teljesítette, hogy a Cyberpunk 2077-et eljuttassa az újabb, AMD Ryzen processzorral és AMD RDNA 2 GPU-val felszerelt Model S és Model X járművekre.

A mobilis szórakozásnak azonban vannak árnyoldalai is, a Tesla tavaly össztűz alá került annak kapcsán, hogy míg eleinte csak parkolás közben, az autó álló helyzetében engedte meg a sofőröknek szabályzatában a játékok futtatását, később az már az autó mozgása közben is lehetségessé vált. Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) dorgálására a Tesla végül visszalépett, és ismét elérhetetlenné tette a vezetés közbeni játékot.

Via The Verge

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.