:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. július 15. 14:12

Máris trollkodás áldozatává vált a Nothing első mobilja

A fricskáiról ismert Dbrand kiegészítőgyártó már le is másolta a Nothing Phone átlátszó hátlapját imitáló mintát.

Hónapokon át tartó beharangozás után nemrég hivatalosan is bemutatkozott a OnePlus-alapító Carl Pei Nothing nevű új márkájának első okostelefonja, ami a korábbi hájppal ellenben felsőkategóriás iPhone-rivális helyett egy erős középkategóriás modellre sikerült,  különlegessé jobbára csak átlátszó hátlapja teszi.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A különféle mobileszközökhöz tokokat, dekoratív matricákat és kijelzővédőket tervező kanadai Dbrand a bejelentés után hamar támadásba lendült, és trollkodásként tervezett egy csomó, a Nothing Phone hátlapjának geometrikus mintáit és dizájnját másoló hátlapi skint és tokot, amiket felsőkategóriás iPhone, Pixel, Samsung mobilokra lehet illeszteni, ha valakit csak a friss márka egyedi hátlapja vonzana, de egyébként csúcsteljesítményre vágyik. A termékcsaládot Something néven adták ki, és csak limitált darabszámban érhető el, a skinek 24,95 dollárért, a tokok 49,9 dollárért vásárolhatók meg.

Adam Ijaz, a Dbrand vezérigazgatója szerint a Nothing mobil fő vonzereje a hátoldal esztétikája, amit jó eséllyel senki nem akarna letakarni. "Ha nem akarják lefedni a mobilt, hogyan profitálhatnánk a Semmiből?" - írta meg a The Verge-nek válaszként a termékvonal mögött húzódó kérdésfelvetést. A Dbrand úgy gondolja, hogy a Nothing készüléke túlhájpolt, nem kellően tesztelt, de a kinézete elegendő lehet a figyelem felkeltéséhez.

A Dbrand elsődlegesen az eszközgyártók felé tanúsított gúnyolódásairól és szarkazmusáról vált ismertté, tavaly még a Sony-val is komoly összetűzésbe keveredett, amikor egy egyedi PlayStation 5 csereborítást tervezett. A japán cég pereskedéssel fenyegető üzenetére a gúnyoros cég csak annyit válaszolt: "Gyertek, akkor pereljetek be minket!", végül mégis be kellett adnia a derekát a perre jogalapot bizonyító Sony-nak, és visszavonta a problémás terméket. Kérdés, hogy a Nothingnak hogy ízlik majd a fricska.

something
iPhone 13 Pro Max és Pixel 6 Pro modellekre húzható tokok

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.