:

Szerző: Koi Tamás

2022. július 4. 14:18

Hőmérőt kaphat az új Apple Watch

Egyre valószínűbb, hogy új szenzorral egészül majd ki az idei Apple Watch repertoárja, jöhet a beépített hőmérő, ami viszont a pletykák szerint nem fog kiváltani egy nagy pontosságú lázmérőt.

Az Apple Watch bármennyire is tele van aggatva különböző, életjeleket- és funkciókat rögzítő és mérő szenzorokkal, nem számít orvosdiagnosztikai eszköznek - nem győzi hangsúlyozni a gyártó, hogy az órák csak azt jelzik, ha valami úgy tűnik, nincs rendben, a végső diagnózist az orvos mondja ki.

Úgy tűnik, ugyanezen elven működik majd az idei Apple Watch Series8 legújabb szenzora, mely hőmérsékleti adatokat mér és elemez, írja a Bloomberg mindig jól értesült kolumnistája, Mark Gurman. A pletykák szerint egyébként ez a szenzor lesz lényegében az egyetlen érdemim újdonság az új okosóra-sorozatban.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az új hőmérő-szenzor állítólag nem mutat majd semmilyen konkrét hőmérsékleti értéket, pusztán a csuklón mért testhőmérséklet fluktuációja alapján jelzi, hogy ideje elővenni egy lázmérőt, netán felkeresni a háziorvost, mert betegségre utaló hőmérséklet-változásokat rögzített az óra.

Hasonlóan működik az Apple Watchba épített elektrokardiogram, mely hangsúlyozottan nem jelez előre szívinfarktust, de képes bizonyos, szív- és érrendszeri betegségekre utaló jeleket kiszűrni - ezzel a cég okosórája korábban már bizonyítottan mentett életet.

A hőmérős Apple Watch érkezése nem most kerül elő először, Gurman korábban arról írt, hogy a gyártó eredetileg azt tervezte, hogy a hőmérő a női felhasználóknál a termékenységi ciklus követésére is alkalmas lehet - most azonban nem került szóba ez a lehetőség.

Via The Verge via Bloomberg

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.