:

Szerző: Koi Tamás

2022. március 23. 14:12

Hamarosan jön a Netflix első FPS-játéka

Nem beszéltek a levegőbe a Netflixnél tavaly, amikor a videojátékos ambíciók kapcsán kijelentették, hogy belátható időn belül minden játékost el kívánnak majd érni - egyelőre mobilon.

Tovább bővíti saját kiadású videojáték-kollekcióját a világ legnagyobb online videostreaming-szolgáltatója, a Netflix. Az egyelőre kizárólag Androidra és iOS-re elérhető játékok terén ezúttal ráadásul új műfajok felé is nyit a cég, hiszen érkezik az első mobilos FPS (Into The Dead 2: Unleashed), illetve egy szerepjátékos elemeket tartalmazó oktató-kalandjáték (This Is A True Story).

A Netflix az eredeti, DVD-kölcsönzős gyökerektől meglehetősen messze érve küzdötte fel magát az SVOD-piac megkerülhetetlen szereplőjévé, ám a cég a konkurencia irányából növekvő nyomás hatására nemrég kénytelen volt új vizekre evezni.

netflix_fps

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A vállalat tavaly csapott bele a mobilos videojáték-bizniszbe, eleinte jellemzően kis költségvetésű (legalábbis a Netflix filmes produkcióihoz képest), a film/sorozatkínálathoz olykor tematikusan kapcsolódó címekkel, ám már akkor előrevetítették, hogy idővel minden játékost el kívánnak majd érni - ebbe illeszkedik a mostani bővítés, amivel az örök klasszikusnak számító FPS-műfaj felé nyit a társaság.

Az Into The Dead 2: Unleashed rövidesen elérhetővé válik a Netflix-előfizetőknek, a This Is A True Story pedig még márciusban érkezik, akárcsak egy retro jellegű brick-breaker, az eredetileg PlayStation 3-ra kiadott 2009-es Shatter felújított változata, a Shatter Remastered.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.