Szerző: Koi Tamás

2022. március 11. 14:51

Egy kicsit közelebb került egymáshoz a Google Messages és az iMessage

A Google Messages frissítésének köszönhetően sokat javult az androidos és az iOS-es okostelefonok tulajdonosai közti szöveges üzenetküldés - amennyiben mindegyik fél a platform saját, elsődleges azonnali üzenetküldő alkalmazását használja.

Emlékszik még valaki az MMS-re? Pedig a hungarikumként kezelt "találmány" még ma is létezik, és csal csapdába gyanútlan felhasználókat - és tulajdonképpen már jóval azelőtt létezett, hogy a mai népszerű azonnali üzenetküldő platformok megjelentek volna.

Az MMS korlátain jócskán túllépett már az RCS (Rich Communication Services), ami viszont egyáltalán nem hungarikum, olyannyira nem, hogy az egyik legnagyobb támogatója éppen a Google, mely az android beépített üzenetküldő alkalmazását "tuningolta fel" évekkel ezelőtt a technológiával - a mobilszolgáltatók támogatásával.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Csakhogy az RCS üzeneteket a mai napig nem támogatják az Apple készülékei, nyilván nem véletlenül, a iPhone-ok által használt iMessage ugyanis remek támogató eszköze az úgynevezett vendor lock-in -nek, amiben az Apple egyébként legendásan jó.

Szóval az androidos felhasználók által küldött, mindenféle extra tartalommal kiegészített üzenetek legalábbis eddig furcsán festettek az iPhone-okon, a Messages applikáció jelenleg is zajló frissítésének köszönhetően azonban lényegesen javulhat a helyzet, hiszen az üzenetkre küldött emoji-reakciók és az androidos készülékről küldött fotók megfelelően jelennek meg immár az iPhone-okon - igaz, utóbbiak valójában egy Google Photos link-ként jutnak el az iOS-es készülékre. Hasonlóképpen örvendetes változás, hogy a YouTube-videók a frissítést követően előnézeti képpel jelennek meg immár az iPhone-okon.

 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról