Szerző: Koi Tamás

2021. július 26. 13:17

Pentagon: bocs, mégis kockázatosak a DJI drónok

Visszakozni látszik az Amerikai Védelmi Minisztérium korábbi, a kínai DJI által gyártott, kifejezetten kormányzati szervek által használt drónok használata által jelentett biztonsági kockázat kapcsán.

Amerika számára nemzetbiztonsági kockázatot jelent a DJI drónjainak kormányzati célú használata, az ennek ellenkezőjét állító cikkek pedig egy alapvetően téves következtetéseken alapuló, pontatlan vizsgálatot lezáró jelentést idéztek, mely egyébként sem volt nyilvános - jelentette be váratlanul pénteken a Pentagon.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Az ominózus vizsgálat azután indult, hogy tavaly a belügyminisztérium kiberbiztonsági aggályok miatt földre parancsolta a mintegy 500 kínai drónból álló flottáját. Június elején aztán felröppentek a hírek, hogy a Pentagon mégis felszállási engedélyt adott két, kormányzati szervek által használt dróntípusnak, ezt cáfolta most meg a minisztérium.

A DJI és az amerikai kormányzat viszonya ezzel együtt is meglehetősen terhelt, a cég ugyanis rajta van az Egyesült Államok számára nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek feketelistáján, vagyis nem jut hozzá a kínai gyártó amerikai technológiához. Ez azonban nem jelenti automatikusan azt, hogy a dróngyártó készülékeit ne lehetne forgalomba hozni Amerikában.

a címlapról