:

Szerző: Koi Tamás

2021. július 26. 13:17

Pentagon: bocs, mégis kockázatosak a DJI drónok

Visszakozni látszik az Amerikai Védelmi Minisztérium korábbi, a kínai DJI által gyártott, kifejezetten kormányzati szervek által használt drónok használata által jelentett biztonsági kockázat kapcsán.

Amerika számára nemzetbiztonsági kockázatot jelent a DJI drónjainak kormányzati célú használata, az ennek ellenkezőjét állító cikkek pedig egy alapvetően téves következtetéseken alapuló, pontatlan vizsgálatot lezáró jelentést idéztek, mely egyébként sem volt nyilvános - jelentette be váratlanul pénteken a Pentagon.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az ominózus vizsgálat azután indult, hogy tavaly a belügyminisztérium kiberbiztonsági aggályok miatt földre parancsolta a mintegy 500 kínai drónból álló flottáját. Június elején aztán felröppentek a hírek, hogy a Pentagon mégis felszállási engedélyt adott két, kormányzati szervek által használt dróntípusnak, ezt cáfolta most meg a minisztérium.

A DJI és az amerikai kormányzat viszonya ezzel együtt is meglehetősen terhelt, a cég ugyanis rajta van az Egyesült Államok számára nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek feketelistáján, vagyis nem jut hozzá a kínai gyártó amerikai technológiához. Ez azonban nem jelenti automatikusan azt, hogy a dróngyártó készülékeit ne lehetne forgalomba hozni Amerikában.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 30. 19:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.