:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 30. 14:30

Segít megtalálni az elkóborolt Galaxy készülékeket a Samsung új szolgáltatása

A SmartThings Finddal az okostelefonok, tabletek, okosórák, sőt fülhallgatók is előkeríthetők.

Szinte minden elveszett Samsung kütyü megtalálásában segíthet a koreai vállalat SmartThings Find szolgáltatása. A megoldással, a vállalat már létező Find My Mobile alkalmazásával szemben már nem csak a Samsung Galaxy okostelefonok, de egyéb okoseszközök, tabletek, okosórák vagy vezeték nélküli fülesek is felkutathatók. A SmartThings Find Bluetooth LE-re és UWB-re (Ultra Wideband) támaszkodik, Wi-Fi vagy mobilhálózati kapcsolat nélkül is megtalálhatók vele az elhagyott eszközök.

00:39
 

Samsung Launches SmartThings Find, a New Way to Quickly and Easily Locate Your Galaxy Devices

Még több videó

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Amennyiben egy SmartThings Find támogatással rendelkező Samsung Galaxy eszköz fél órát eltölt offline üzemmódban, egy BLE jelet küld a környező eszközök számára - ezt nem csak a tulajdonos készüléke, de akár más Samsung Galaxy eszközök is észlelhetik, persze amennyiben azok tulajdonosai maguk is használják a SmartThings Findot és hozzájárultak a funkció használatához. Az okostelefonok vagy tabletek aztán a jelzik az elkóborolt eszköz pozícióját a Samsung szerverei felé, amelyek igény szerint értesítik a felhasználót. Az elveszett eszközhöz a szolgáltatás AR navigációval is elvezethet, illetve a készülékek megcsörgetésére is lehetőség van. A megoldást a SmartThings app frissítésével a Samsung a napokban globálisan elérhetővé teszi az Android 8 vagy annál újabb rendszert futtató Galaxy eszközökre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 5. 23:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.