Szerző: Koi Tamás

2020. október 22. 13:10

Már itthon is összehozhat párokat a Facebook

Több mint egy évvel az amerikai rajtot követően Európában, így egyebek mellett Magyarországon is elindulhatott a Facebook saját társkeresője, mely a közösségi szolgáltatás által kiadott, jól ismert mobilapplikációra építve segíti a párkeresést.

A következő napokban harmincegy európai országban, így köztük Magyarországon is elindul a Facebook Társkereső, a közösségi szolgáltatás tavaly szeptemberben 20 országban elrajtolt társkereső plaformja. A társkereső szolgáltatásra a jól ismert Facebook mobilapplikációkon keresztül lehet bejelentkezni, a rendszer alapvetően a meglévő facebook-profil alapján hozza létre a társkereső profilt is úgy, hogy a rendszer alapesetben csak keresztnevet és az életkort tünteti fel publikus információként más társkeresőknek.

A Facebook igyekszik mindenkit megnyugtatni, hogy a társkereső szolgáltatás a létező legdiszkrétebb módon működik, így például kijelenti, hogy

a Társkereső algoritmusa sosem kínálja fel automatikusan a facebookos ismerősöket potenciális partnerként, és használói sem a hírfolyamban, sem másutt nem kapnak értesítést arról, ha egy ismerősük profilt hozott létre a Társkeresőn. 

A felhasználók emellett szükség esetén jelenteni és blokkolni is tudják az őket esetleg zaklató felhasználókat, megakadályozva, hogy fényképeket, linkeket vagy videókat küldjenek nekik kéretlenül. 

Murphy és a biztonságos programozás: néhány tanulságos történet (x)

Klasszikus security fail mesék kíváncsi fejlesztőknek.

Murphy és a biztonságos programozás: néhány tanulságos történet (x) Klasszikus security fail mesék kíváncsi fejlesztőknek.

A Facebook Társkereső az eredeti tervek szerint már idén februárban elindult volna, az amerikai székhelyű szolgáltató európai jelenlétét biztosító ír leányvállalat azonban nem tájékoztatta időben az indulásról a helyi adatvédelmi biztost (a február 13-i indulásról február 3-án közöltek részleteket a biztos hivatalával), így a rajtot el kellett halasztani.

4 alkalmas, 12 órás biztonságos szoftverfejlesztés alapjai és Scrum otthonról képzésekkel köszönünk el 2020-tól.

a címlapról