Szerző: Koi Tamás

2020. október 22. 13:10

Már itthon is összehozhat párokat a Facebook

Több mint egy évvel az amerikai rajtot követően Európában, így egyebek mellett Magyarországon is elindulhatott a Facebook saját társkeresője, mely a közösségi szolgáltatás által kiadott, jól ismert mobilapplikációra építve segíti a párkeresést.

A következő napokban harmincegy európai országban, így köztük Magyarországon is elindul a Facebook Társkereső, a közösségi szolgáltatás tavaly szeptemberben 20 országban elrajtolt társkereső plaformja. A társkereső szolgáltatásra a jól ismert Facebook mobilapplikációkon keresztül lehet bejelentkezni, a rendszer alapvetően a meglévő facebook-profil alapján hozza létre a társkereső profilt is úgy, hogy a rendszer alapesetben csak keresztnevet és az életkort tünteti fel publikus információként más társkeresőknek.

A Facebook igyekszik mindenkit megnyugtatni, hogy a társkereső szolgáltatás a létező legdiszkrétebb módon működik, így például kijelenti, hogy

a Társkereső algoritmusa sosem kínálja fel automatikusan a facebookos ismerősöket potenciális partnerként, és használói sem a hírfolyamban, sem másutt nem kapnak értesítést arról, ha egy ismerősük profilt hozott létre a Társkeresőn. 

A felhasználók emellett szükség esetén jelenteni és blokkolni is tudják az őket esetleg zaklató felhasználókat, megakadályozva, hogy fényképeket, linkeket vagy videókat küldjenek nekik kéretlenül. 

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Facebook Társkereső az eredeti tervek szerint már idén februárban elindult volna, az amerikai székhelyű szolgáltató európai jelenlétét biztosító ír leányvállalat azonban nem tájékoztatta időben az indulásról a helyi adatvédelmi biztost (a február 13-i indulásról február 3-án közöltek részleteket a biztos hivatalával), így a rajtot el kellett halasztani.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.