Szerző: Ady Krisztián

2006. július 14. 11:05

Itthon is kapható az első három BenQ-Siemens mobiltelefon

A Siemens mobiltelefon-üzletágát felvásárló BenQ Mobile sajtótájékoztató keretében mutatta be a magyar piacon elsőként megjelenő BenQ-Siemens márkajelzésű készülékeit. A fémborítású S68-ast és a felsőkategóriás, harmadik generációs hálózaton is működő EF81-et januárban jelentette be a tajvani gyártó. Az EL71 típusú készülék formavilága a legújabb divatirányzatokat követi, valamint vékony kialakításával hívja fel magára a figyelmet.

[HWSW] A Siemens mobiltelefon-üzletágát felvásárló BenQ Mobile sajtótájékoztató keretében mutatta be a magyar piacon elsőként megjelenő BenQ-Siemens márkajelzésű készülékeit. A fémborítású S68-ast és a felsőkategóriás, harmadik generációs hálózaton is működő EF81-et januárban jelentette be a tajvani gyártó. Az EL71 típusú készülék formavilága a legújabb divatirányzatokat követi, valamint vékony kialakításával hívja fel magára a figyelmet.

A forma és a funkcionalitás a fontos

A BenQ Mobile a mobiltelefon-készülékekkel kapcsolatos fogyasztói elvárások feltérképezésére közvéleménykutatást készíttetett a Mediánnal. Az eredmények alapján a magyar mobilhasználók forma tekintetében a klasszikus, visszafogott, elegáns készülékeket részesítik előnyben. A megkérdezettek közel 50 százaléka a drágább, minőségi anyagból készült telefonokat kedveli, ugyanakkor a túlnyomó többség a mobiltelefont még mindig az alapvető funkcióra, azaz telefonálásra használja.


Tárkányi Tamás, a BenQ Mobile magyarországi képviseletének vezetője

"A BenQ Mobile eddigi tevékenységét a termékfejlesztés területén alátámasztják a felmérés eredményei, és egyben kijelölik a követendő irányt, ami a funkcionalitást és a minőséget helyezi középpontba” -- mondta Tárkányi Tamás, a BenQ Mobile magyarországi képviseletének vezetője. "A következő években a 3C-konvergencia trendje erősödni fog: a számítástechnika, a kommunikáció és a fogyasztói elektronika közötti határok elmosódnak. A BenQ erőssége éppen abban rejlik, hogy a különböző elektronikus eszközök széles körét gyártja, ezáltal teljes mértékben ki tudja használni a konvergencia nyújtotta előnyöket" --tette hozzá.

EF81

A rendkívül vékony BenQ-Siemens EF81 mobiltelefon a BenQ-Siemens márka 'zászlóshajójának' neveztetett, bár a készüléket nyilvánvalóan a Motorola rendkívül sikeres "pengéje", a RAZR V3 inspirálhatta. A mindössze 15,9 milliméter vastag készülék valamennyi harmadik generációs, UMTS-funkciót támogatja. A mobiltelefont két nagyméretű kijelzővel és a videotelefonálást is biztosító, elfordítható kamerával is ellátták.

Az ultravékony készülék háza magnéziumötvözetből készült, a billentyűzethez csiszolt, rozsdamentes acélt, a hátlaphoz pedig fekete eloxált alumíniumot használtak. A külső kijelzőt kemény zafírüveg védi a külső kijelzőt a karcolásoktól, így a masszív mobiltelefon jól tűri a mindennapi megpróbáltatásokat.

BenQ Mobile EF81

A legfontosabb alkalmazásokat és funkciókat az 1,3 hüvelykes, 120 x 160 pixeles külső kijelző alatt található négy gombbal érhetjük el. A belső kijelző QVGA felbontású, 2,2 hüvelykes, 262 ezer szín megjelenítésére képes. A fényképek és videók készítését 2 megapixeles kamera teszi lehetővé, a beépített médialejátszó az összes népszerű fájlformátumot támogatja (MP3, ACC++, MPEG4, RealVideo 8/9, h.263 és 3GPP). Mindezeken felül 64 MB belső memória és a tárhelyet akár 1 GB-nyira növelő microSD memórakártya-foglalat gondoskodik arról, hogy megfelelő mennyiségű memória álljon rendelkezésre a fotók és videók elmentésére.

A telefonba épített üzleti alkalmazások, mint az elektronikus könyvek olvasását támogató Mobilpocket, a Power Point prezentációk szerkesztését lehetővé tévő Microsoft Bluetooth Remote Control vagy a News2Mobile segítik a felhasználókat mindennapi munkájukban. A kártyafüggetlen BenQ-Siemens EF81 készülék már kapható a hazai kiskereskedelemben, a mobilszolgáltatók üzleteiben pedig a nyár folyamán lesz elérhető.

S68

A BenQ-Siemens S68 készülék mindössze 13 mm vastag, a könnyen kezelhető készülék matt színű, csiszolt alumínium előlappal és fekete, finom tapintású anyagból készült hátlappal rendelkezik. A készülék nem tartalmaz kamerát vagy videolejátszót, ehelyett a könnyű használatra helyezték a hangsúlyt.

A grafikus ikonok leegyszerűsítik a navigációt, a készülék oldalán lévő gyorstárcsázó gomb segítségével azonnal felhívhatjuk a legfontosabb számokat. A mobiltelefon kétmikrofonos rendszerrel, beépített kihangosító funkcióval és 64-szólamú csengőhangokkal rendelkezik, illetve diktafonként is használható, hangüzenetünket pedig MMS-ben is képes továbbítani.

BenQ Mobile S68

A beépített szervező gyorsan és egyszerűen összehangolható a DSC-100 Desktop SyncStation-ön keresztül a PC-n futó Outlookkal vagy Lotus Notes-al, illetve a Bluetooth támogatásnak köszönhetően akár kábel használata nélkül is frissíthetők a telefon adatai. A BenQ-Siemens S68 Magyarországon júniustól kapható a T-Mobile üzleteiben, júliustól pedig a Pannon boltjaiban is, előfizetéses és pre-paid konstrukcióban egyaránt.

EL71

A BenQ-Siemens EL71 mobiltelefon letisztult vonalaival és eleganciájával ragadhatja meg a figyelmet. A félautomata, szétcsúsztatható telefon a legújabb divatirányzatoknak megfelelően minőségi anyagokból készült, magnéziumötvözet- és alumíniumborítással. A készülék nagyméretű, QVGA színes kijelzője napsütésben is jól látható, kamerájával pedig álló- és mozgóképek egyaránt készíthetők.

BenQ Mobile EL71

Az EL71-et a tartozékként kapható IHM-100 zenei adatkábelen keresztül rácsatlakoztathatjuk otthoni zenelejátszónkra, így egy házibulin a zenét akár a telefon is szolgáltathatja. A készülékhez tartozó microSD-kártyán számos képet, zenei állományt, vagy akár játékprogramot tárolhatunk. A BenQ-Siemens EL71 várhatóan ősz elején kerül a hazai üzletekbe.

a címlapról