Szerző: Hlács Ferenc

2020. március 16. 11:30

Az Apple WWDC is csak online lesz követhető

A konferencia fizikai részét a vállalat nem tartja meg, és Kínán kívül minden boltját bezárja.

Az Apple idei terveit is alaposan megkavarta a koronavírus járvány: a vállalat bejelentette, júniusi hagyományos WWDC fejlesztői konferenciáját, akárcsak sok más tech-cég szokásos tavaszi rendezvényeit, kizárólag online formában követhetik az érdeklődők.

A cupertinói óriás az elmúlt években rendszeresen San Francisco Bay Area régióban, a San Jose Convention Centerben tartotta a WWDC-t, amelyen az iOS, iPadOS, macOS, watchOS, tvOS legfrissebb aktuális fejlesztői újdonságait mutatja be. Noha a júniusi időpont még aránylag távolinak tűnik, a bizonytalan járványügyi helyzetre való tekintettel a vállalat inkább nem kockáztat, és az online formátum mellett döntött.

applstr

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az esemény pontos napjait az Apple még nem jelölte ki, közleménye szerint azt világszerte fejlesztők milliói követhetik majd közösen - az Apple platformjai egyébként 155 országból összesen mintegy 23 millió regisztrált fejlesztőt tudhatnak maguk mögött. A rendezvény pontos menetrendjét és részleteit a cég várhatóan a következő hetekben közli majd. A cég, miután a San Joséban komoly forgalmat generáló fizikai eseményét lefújja, a helyi szervezeteknek összesen egymillió dollárt ajánl fel az ebből adódó bevételkiesések enyhítésére. Az elmúlt hetekben számos tech-óriás kényszerült hasonló intézkedésekre szokásos tavaszi konferenciái kapcsán, többek között a Microsoft Build rendezvénye, a Facebook F8 és a Google I/O is online formátumra vált.

Az Apple ugyanakkor nem csak fejlesztői konferenciáját költözteti online formátumba, de ügyfeleit is az online vásárlásra bátorítja - sok választásuk nem is lesz, a cég ugyanis közölte, március 27-ig Kínán kívül minden üzletét bezárja a COVID-19 járvány miatt. A vállalat továbbá dolgozóit is arra kéri, ha tudják, inkább otthonról végezzék munkájukat. Kínában ezzel szemben már lazít óvintézkedésein a cég, a járvány lassulásának hála az országban mind a 42 üzletét kinyitja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról