Szerző: Hlács Ferenc

2020. február 28. 10:16

Lefújta F8 konferenciáját a Facebook a koronavírus miatt

A vállalat a májusi fejlesztői konferenciát kisebb, helyi eseményekkel pótolja majd.

Újabb méretes esemény esik a koronavírus áldozatául, a Mobile World Congress lefújása után most a Facebook jelentette be, a COVID-19 járvány biztonsági kockázatai miatt idén nem tartja meg szokásos éves F8 fejlesztői konferenciáját - vagy legalábbis annak "személyes" részét. A vállalat az MWC szervezőivel ellentétben nem várt az utolsó pillanatig az esemény lefújásával, a kaliforniai San Joséban tartott rendezvény ugyanis csak május 5-én indult volna.

Ahogy vonatkozó közleményében a közösségi óriás fogalmaz, a konferencia lemondása nehéz döntés volt, miután kulcsfontosságú eseményről van szó, ugyanakkor értelemszerűen fejlesztőpartnerei, alkalmazottai, és az F8 további résztvevői biztonságát kell előtérbe helyeznie. A vállalat korábban azt is mérlegelte, hogy megtartja a rendezvényt a kaliforniai helyszínen, csak a helyi helyi fejlesztői közönség számára, ugyanakkor végül ezt az ötletet is elvetette.

fbzckk

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A szokásos, központi rendezvény helyett a cég világszerte egy sor kisebb, lokális eseményt tervez, az érdeklődőknek továbbá online élő közvetítéseken keresztül is lehetőségük lesz bekapcsolódni az előadásokba. Az áttervezett program pontos menetrendjéről a vállalat következő hetekben ígér részletes tájékoztatást. A Facebook minden évben felajánlja az F8 jegyeladásaiból befolyó összeg egy részét a San Joséban működő, helyi szervezetek számára - idén ezt egy 500 ezer dolláros adománnyal váltja ki, amelyről a cég szerényen megjegyzi, hogy duplája az elmúlt években jellemző összegnek.

A járvány miatt egyre több nagy eseményt fújnak le, az említett MWC, illetve a Facebook fejlesztői konferenciája mellett a március közepén, San Franciscóban tartott Game Developers Conference előadói is sorra farolnak ki az esemény mögül - már a Facebook, a Unity, a Sony, az Epic Games, illetve tegnap a Microsoft is bejelentette, hogy nem vesz részt a játékfejlesztői konferencián.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.