Szerző: Hlács Ferenc

2020. március 4. 10:45

Elmarad az idei Google I/O

A Google éves fejlesztői konferenciájának Shoreline amfiteátrumban tervezett fizikai rendezvénye is a koronavírus járványnak esik áldozatul.

HIRDETÉS

Lemondta idén május elején esedékes fejlesztői konferenciáját a Google, legalábbis az esemény offline, helyszíni előadásait. A döntést a vállalat az Egyesült Államokban is egyre komolyabb egészségügyi kockázatot jelentő koronavírus járványra hivatkozva, az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (Centers for Disease Control and Prevention, röviden CDC), illetve a WHO javaslataihoz igazodva hozta meg. A cégnek ez már a második, a vírus miatt lefújt eseménye, a napokban ugyanis a Google Cloud Next konferencia kapcsán is bejelentette, a rendezvény csak online lesz követhető.

Persze korántsem a Google az egyetlen vállalat, amelynek valamelyik jelentős összejövetele kútba esik a járvány miatt: a Facebook nemrég mondta le F8 néven ismert fejlesztői konferenciáját, illetve a napokban az Adobe Summit, a Game Developers Conference, illetve az OCP Summit fizikai programjait is törölni kényszerültek a szervezők. A járvány más iparágakat is fájdalmasan érint, többek között a Genfi Autószalon idei kiadását is lefújták miatta.

googioill

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A Google az esemény elkaszálását bejelentő, tömör közleményében azt ígérte, a rendezvényre vásárolt jegyek árát március 13-ig mindenkinek visszatéríti, továbbá az idei Google I/O-ra regisztrált látogatóknak nem kell majd részt venniük jövőre a konferencia szokásos jegysorsolásán, a 2021-es eseményre automatikusan jogosultak lesznek a jegyvásárlásra.

A vállalat tehát idén nem tudja majd személyesen bemutatni a fejlesztőknek a bevezetésre váró újdonságokat - a cég egyelőre csak annyit közölt, a következő hetekben megvizsgálja, hogyan is vegye fel a kapcsolatot a fejlesztői közösséggel. Jó eséllyel online követhető előadások váltják a helyszíni eseményeket, ahogy több más, lemondott konferencia esetében is. Néhány héten belül kiderül, milyen vésztervet állít össze a Google.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 21. 00:17

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.