:

Szerző: Koi Tamás

2020. március 10. 11:49

Egy sor új funkcióval gazdagodhat az Apple Watch

Várhatóan ősszel, az iOS 14 kiadásával egy időben újabb funkciók egész sora kerülhet be az Apple Watch okosóra repertoárjába.

Új funkciók egész sorával gazdagodhat idén ősszel az Apple Watch, derül ki az iOS 14 kiszivárgott kódrészleteiből. Az új iOS-re épülő watchOS 7-be többek közt új diagnosztikai funkció kerül, de megérkezhet a várva-várt alvásfigyelés vagy éppen a szülői felügyeleti mód. Emellett az új verziónak köszönhetően várhatóan egyszerűbben személyre szabhatók lesznek az okosórák számlapjai is - derül ki a 9To5Mac beszámolójából.

Az új szoftverrel érkező legfontosabb változás egy újabb diagnosztikai modul, a véroxigén-szint ellenőrző megjelenése lehet. Az Apple Watch ezzel az EKG-funkció után egy olyan újabb, vélhetően ezúttal is hangsúlyozottan nem orvosi rendeltetésű diagnosztikai funkcióval bővül, mellyel adott esetben súlyos, kritikus állapotot előidéző megbetegedések (jellemzően szív- és érrendszeri problémák) jelezhetők előre. A funkció működéséről egyelőre annyi derül ki, hogy a rendszer a véroxigén-szint kritikus szint alá csökkenésekor riasztást küld, ezt követően a lehető leghamarabb ajánlott orvosi segítséget keresni.

applewatch

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az új diagnosztikai modul feltételezhetően nem lesz minden Apple Watch verziónál elérhető, elképzelhető, hogy az csak a legújabb, hatodik generációs okosóráknál, vagy az azoknál újabbaknál lesz használható, mivel a működéshez szükséges szenzor a korábbi kiadásoknál nincs jelen.

Az új watchOS-szel egy új szülői felügyeleti móddal is kiegészülhet az Apple Watch repertoárja, mely lehetővé teszi majd, hogy a jelenlegi rendszerrel szemben egy iPhone-hoz több Apple Watch-ot is hozzárendeljenek. A frissítés részét képezi majd a SchoolTime mód is, melynél a szülő megszabhatja, hogy a gyermek egy adott időszakban - jelen esetben iskolaidőben - milyen funkcióit érheti majd el az órának.

Végül, de nem utolsósorban az új watchOS-ben felfedezhetők olyan kódrészletek, melyek alapján valószínűsíthető, hogy az új szoftver telepítése után az Apple Watch okosórák végre alváskövetésre is képesek lesznek.. Ezzel az Apple régi adósságát törlesztheti, a versenytárs megoldások ugyanis hosszú évek óta támogatják ezt a funkciót. Szintén újdonság az új szoftverrel érkező egyedi számlap-szerkesztési mód, melynél az iPhone-on tárolt fotók alakíthatók át Apple Watch számlappá, az így elkészült számlapok pedig minden valószínűség szerint megoszthatók lesznek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.